Zobacz pe³n± wersjê : P³yn ch³odniczy Jaki
Witam,
Jade jutro na sylwestra w trase i mam problem.
Mam ma³o plynu w chlodnicy po wymianei termostatu
plyn mam do -37 i mechanik powiedzial ze ma bcy na glikolu bo to aluminiowy blok
Co wlac i co juro kupie gdzies na stacji np.
ka¿dy p³yn który jest na bazie glikolu czyli 99% p³ynów dostêpnych na rynku.
Petrygo,Dyngel lub Preston...ten pierwszy i trzeci znajdziesz wszêdzie
dok³adnie petrygo, borygo ewentualnie jak nie wiadomo czy glikolowy czy bezkrzemianowy to wodê destylowan±
ka¿dy p³yn który jest na bazie glikolu czyli 99% p³ynów dostêpnych na rynku.
nie przesadzaj z tymi procentami do hond, nissanów, toyot oraz nowych opli vw zalecany bezkrzemianowy
nie przesadzaj z tymi procentami do hond, nissanów, toyot oraz nowych opli vw zalecany bezkrzemianowy
oczywi¶cie nie zrozumia³e¶ delikatnej ironii z mojej strony...no trudno. Malitek doskonale wie jaki p³yn ma kupiæ ale lepiej za³o¿yæ nowy temat ni¿ przeczytaæ co m±drzy in¿ynierowie napisali na butelce p³ynu
Ja niedawno do swojej wla³em Prestone. Podobno nie ma problemów przy mieszaniu je¿eli np zostana jakie¶ resztki starego p³ynu. Wogóle Prestone jest chyba jednym z lepszych. 42 z³ da³em :D
Ja równie¿ mogê poleciæ p³yn Prestone. Sam osobi¶cie posiadam i zero problemów. Do tego Prestone jest jednym z najlepszych p³ynów dostêpnych na polskim rynku, a mówiê to w oparciu o badania w³a¶ciwo¶ci tych p³ynów przez mojego znajomego mechanika.