PDA

Zobacz pełną wersję : regeneracja amortyzatorow

andrev
26-05-07, 18:45
Witam. Dostalem za free sportowe amortyzatory weitec do hondy civic. Tylko ze wymagaja one regeneracji, wiec tu moje pytanie. Czy da sie zregenerowac takie amortyzatory a jezeli tak to gdzie?

raMMzes
26-05-07, 19:42
Gdybyś wypełnił profil jak człowiek, może by się udało podać coś konkretnego... A tak:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=regeneracja+amortyzator%C3%B3w&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

esco
27-05-07, 12:36
Kolego, musisz zadać sobie jedno ... *****iście ważne pytanie ...

Czy w dobie naprawdę niedrogich nowych części, mających bezpośredni wpływ na Twoje i innych bezpieczeństwo, jest sens pakować do auta jakiekolwiek regenerowane graty ?

Moim zdaniem NIE

Nie chce moralizować, sam czasem kupuje używane rzeczy, pod warunkiem że naprawdę róznica w cenie jest kolosalna, i nie mają one wpływu na bezpieczeństwo jazdy.
Np. podłokietnik kupiłem używany, ale amorów bym nie wsadził regenerowanych.
Wolałbym kupić gorszej firmy, ale nowe !

Co nowe, to nowe :)

cvc d15
28-05-07, 16:14
Czy w dobie naprawdę niedrogich nowych części, mających bezpośredni wpływ na Twoje i innych bezpieczeństwo, jest sens pakować do auta jakiekolwiek regenerowane graty ?

Jezeli byłyby to np Bilsteiny to nie miałbym nic przeciwko, maja fabryczny serwis i regeneracja takich amorów to standard, dodatkowo masz po tym gwarancję.

kosiniak
28-05-07, 17:10
Np. podłokietnik kupiłem używany, ale amorów bym nie wsadził regenerowanych.
Wolałbym kupić gorszej firmy, ale nowe !

Co nowe, to nowe nie wydaje mi sie, sa zaklady ktore robia to profi i daja gwarancje, do tego mozesz sobie wybrac odpowiednia twardosc i skok i za 100 czy 150pln takiego amora jednak nie kupisz
Jezeli byłyby to np Bilsteiny to nie miałbym nic przeciwko, maja fabryczny serwis i regeneracja takich amorów to standard, dodatkowo masz po tym gwarancję.nie przesadzaj, jezeli bilstein to regeneru a jezeli tein to nie?? Skoro w Zerkopolu np. regeneruja nie tylko Bilsteina to znaczy ze chyba robia taka sama technika tez inne amory a zasada ich dzialanie na bank inna nie jest

cvc d15
28-05-07, 17:33
nie przesadzaj, jezeli bilstein to regeneru a jezeli tein to nie??

nie, to po prostu odpowiedź na:

jakiekolwiek regenerowane graty ?

Do bilsteina są fabryczne zestawy naprawcze. Resztę też się regeneruje, dodatkowo mogą od razu skrócić pod krótsze springi. Jak miałbym kupić jakiś tani stuff z allegro żeby mi się miał wysrać po 10kkm to proste że oddaje na regenerację swoje stare. Robiłem już wywiad, mówią że jak goleń (???) jest w dobrym stanie to się opłaca.

kosiniak
28-05-07, 17:35
Do bilsteina są fabryczne zestawy naprawczepokaz mi jakis?? nie widzialem nigdy :/

cvc d15
28-05-07, 17:42
pokaz mi jakis?? nie widzialem nigdy :/

Ja tez nie widziałem, w końcu tego nie naprawiam.

http://www.bilstein.pl/strona/oferta.html

"Serwis Fabryczny firmy Bilstein oferuje:
*nowe amortyzatory BILSTEIN
*wymianę amortyzatorów w samochodzie
*zmianę w regulacji amortyzatorów
*naprawę niesprawnych amortyzatorów polegającą na wymianie: oleju, gazu i poszczególnych części na nowe. Wszystkie części i olej są oryginalnymi częściami BILSTEINA "

kosiniak
28-05-07, 17:46
hmm, czyli pewnie to samo wkladaja w kazdy amor innej firmy

cvc d15
28-05-07, 17:56
Olej, gaz pewnie tak, ale graty w środku tj uszczelnienia i zaworki to wątpie żeby takie same. Ale skoro siedzą w tej branży trochę to pewnie ogarniają temat, podobno są najlepsi w temacie.

!markos
28-05-07, 20:42
valving i rozgraniczenie gazu/oleju na pewno nie sa wszedzie takie same, bo bilstein ma swoja wlasna konkretna budowe. kazda najdrobniejsza uszczelka jest wymienna.

bilstein to bilstein, cos to cos. bilsteina regeneruje sie na czesciach bilsteina, cos regeneruje sie na czyms, co nie jest czesciami bilsteina.

weitec chyba nie nadaje sie do regeneracji, bo to z tego co pamietam sa to amortyzatory al-ko, wiec jednorazowki. po rozsypce kupuje sie nowe, albo drutuje, bo nie ma do tego oryginalnych czesci.

Dareko87
28-05-07, 22:46
witam!!

Podłącze sie z moim pytaniem do topicu chce wymienić amortyzatory z przodu w mojej HONDZIE czy te będą coś warte mam sportowe sprężyny czerwome http://www.allegro.pl/item199533800_honda_civic_amortyzatory_sportowe_pr zednie.html

pozdro i czekam na informacje bardzo mi potrzebną

kosiniak
28-05-07, 22:54
wygladaja dokladnie jak koni czy tss :/ ale nie znam tego

Dareko87
28-05-07, 23:21
no są żółte :D na allegro jest do roznych samochodow zawiecha z tej firmy moze ktos ja z na z forum? albo ma ktos takie amory?

sprężynki też mają :) http://allegro.pl/item197012617_197012617.html

Pozdro

kwasu
28-05-07, 23:23
na forach niemieckich ten zawias ma złą opinie, podobno wysiada po paru tys km...

Dareko87
28-05-07, 23:26
kwasu, to co mam kupić ? w rozsądnej cenie? chociaż nie będe sie sugerował zbytnio to co mówią niemieckie fora :D

pozdro

kwasu
28-05-07, 23:41
niewiem ziomek :D zalezy ile masz kasiory na amorki