Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Woda w bagażniku kombi!!!

Lukas
29-12-11, 13:41
Prześledziłem wątki dotyczace wody w bagażniku niestety budowa tyłu aeodecka jest nieco inna od 5D (wątku odnosnie kombika nie znalazłem). Czy miał ktoś problem z woda w kombiku? Lampy sprawdzone - nie ingeruja we wnetrze bagażnika tak jak w 5D, uszczelki klapy też wykluczam, wlot powietrza pod zderzakiem ( nie sadzę gdyż jak wynika z manuala znajduje sie troche poniżej poziomu bagażnika), nie mam szyberdachu. Dodam ze sączy sie na całej długości z pod tych styropianów (obydwie strony). Może ktoś przerobil ten temat w kombi ... zaoszczedzi to troche czasu no i paru urwanych spinek ;-) Z góry dzieki za konstruktywne odpowiedzi.

MikeFoto
29-12-11, 14:00
Jesteś pewny że to woda? Bo może wężyk od spryskiwacza tylnego się przetarł....

Badboy96
29-12-11, 16:38
u mnie w MC2 rozszczelniła sie szyba tylna boczna w okolicy kołka ustalającego i tam sie lało. w zakładzie wycieli mi szybe i wkleili ponownie i jest git. ja zanim doszedłem do tego to 3 razy bagażnik rozbierałem, a żeby sie upewnić czy to to a nie płacić to polecam rozebrać bagażnik, wejść do środka i niech ktoś polewa po szybie wodą z węża i wtedy widać gdzie leje. aaa zapomniał bym, wodę miałem po obu stronach bagażnika pomimo że przeciek byl tylko po prawej stronie

diabolo
31-12-11, 13:34
pokusiłbym się o sprawdzenie łączenia blach- ja miałem tak w swojej 5D na łączeniu blach mi ciekło -wystarczyło zamalować ;) lakierem do paznokci ale nie obejdzie się bez pomocy drugiej osoby a zamiast węża z wodą proponowałbym wiadro z wodą zabarwić farbą plakatową będzie lepiej widoczna

Paskov
29-07-12, 17:35
mam ten sam problem w mojej hance 99r aerodeck wydaje mi sie ze ktores nadkole poszło i woda sie przedostaje. Mam pytanie odnosnie butli z gazem jeszcze problemu z woda nie rozwiazałem a jutro jade na montaz gazu czy woda w bagazniku może cos zaszkodzic butli??

probestic
29-07-12, 17:39
Nie zaszkodzi. No chyba, że pozwolisz tej wodzie tam 'przesiadywać' z rok, to pewnie zacznie Ci się na niektórych elementach pojawiać rdzawy nalot.

Paskov
29-07-12, 18:20
mysle ze jak mi beda zakaldac gaz to zeby w miejscu kola zapasowego nawiercili jakies 2 male dziurki zeby ta woda uciekała :cool:

probestic
29-07-12, 19:02
mysle ze jak mi beda zakaldac gaz to zeby w miejscu kola zapasowego nawiercili jakies 2 male dziurki zeby ta woda uciekała :cool:

Yyyy ... przemyśl to sobie jeszcze. Najlepiej, nie jeden raz.

Paskov
29-07-12, 19:03
mowisz zly pomysł a jak bede mial butle w bagazniku to na tyle ja podniose zeby wode wybrac??? Nie mialem nigdy gazu nie iwem jak to wyglada itp

mafia35
30-07-12, 08:56
Przecież w bagażniku są zaślepki, które można wyjąć i spuścić wodę. Po co wiercić? Tym to sobie lipy strasznej narobisz, a nawet jak wody tam nie będzie to wilgoć zostanie (jazda w deszcz, zima itp.). Najlepiej napraw nieszczelność a później montuj butlę.

R356
30-07-12, 23:07
Ja pod relingami miałem maleńką szczelinę i tamtędy woda wlatywała ,odrobina silikonu i po sprawie .

Paskov
31-07-12, 19:10
umnie wyszlo ze nadkole dupniete i woda tam sie leje tylko nie iwem czym to dobrze zrobic

probestic
31-07-12, 20:03
umnie wyszlo ze nadkole dupniete i woda tam sie leje tylko nie iwem czym to dobrze zrobic

Blacharzem :p
albo weź chociaż to wysusz, wyczyść i jakimś blachugumem zalep, albo uszczelniaczem dekarskim z pistoletu.