Zobacz pełną wersję : układ dolototowy seria czy jakiś pseudo stożek??
witam
kupując d14a8 miałem w nim juz zainstalowany jakies stożek na rurze pcv ;) i moim zdaniem troche zamula i strasznie warczy. Mysle założyc cały seryjny układ z d15z8 napewno jest taki sam i dzis sie przymierzałem do tego ale szczerze mówiąc nie wiem od której strony sie zabrac czy sciagnąc koło i nadkole i załorzyć czy moze zderszak??
żeby to zdjąć nie potrzebowałem zdejmować koła i zderzaka, podnieś jedną strone lewarkiem i się wsuń pod niego :)
Tylko sobie zabezpiecz jakimś pniem, pustakiem lub co tam masz - żeby Ci z lewarka nie spadło....
jutro zamierzam to zrobic bo juz mnie denerwuje ten hałas przez filter a jak bedzie cieplej to napewno bardziej zamuli te marne 90 kuni ;)
Polecam seryjną puchę i wkładkę K&N. Mam właśnie taką w D14A8 - cichutko, wiem że silnika nie zamulam, zużycie paliwa mniejsze o ok 0.1-0.2l/100km ;)
dzisiaj wymieniłem stożek na seryjny dolot zeszło mi ok 3godz. bo musiałem zdjemowac nadkole bo pod silnikiem mam osłoby i nie da rady było inaczej... I powiem ze auto tak jak by nawet lepiej jechało przy mniejszym huku;) Mysle tez o wkładce k&n ale to juz jak bede zmieniał olej. Mam tez pytanie bo jak wkładałem tą dolną puche to ruszyłem węze od klimy z przez chwile cos kapało(freon czy woda??) ale przez chwile czy to normalne??
Mam tez pytanie bo jak wkładałem tą dolną puche to ruszyłem węze od klimy z przez chwile cos kapało(freon czy woda??) ale przez chwile czy to normalne??
Gdybyś rozszczelnił układ klimy to by było tylko pssssssssssyt i biała chmura ;)
Podejrzewam jeśli wogóle to pewnie z węża z chłodnicy
Polecam seryjną puchę i wkładkę K&N. Mam właśnie taką w D14A8 - cichutko, wiem że silnika nie zamulam, zużycie paliwa mniejsze o ok 0.1-0.2l/100km ;)
a nie lepiej zamontowac stozek K&N ? i doprowadzic dolot zimnego powietrza ?
Gdybyś rozszczelnił układ klimy to by było tylko pssssssssssyt i biała chmura
Podejrzewam jeśli wogóle to pewnie z węża z chłodnicy
ale to leciało z metalowego weżą czyli od klimatyzacji potem próbowałem załoczyć klime i wyłaczała sie po kilku sekundach ale to moze przez to ze jest za niska temperatura.
a nie lepiej zamontowac stozek K&N ? i doprowadzic dolot zimnego powietrza ?
ale bedzie głosno ;/ zalezy kto co lubi, d14 to nie vtec wiecej buczy jak jedzie wiec jak dla mnie nie ma przyjemnego dzwieku ani przyrostu mocy:p