Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozebranie tablicy liczników

dR.LasCa
25-05-07, 12:48
stosowałem tą instrukcję zamieszczoną na forum... 3 śróbki, 2 nad zaegarami, trzecia pod włącznikiem awaryjnych.. poodkręcałem wszystko i nic.. tak jakby coś jeszcze trzymało przy nawiewach.

A może nie trzeba rozbierać wszystkiego by przerobić zegar na "mocno świecący" gdy są zapalone światła... do awaryjnych dochodzi ten czerwony kabelek z czarnym paskiem.wiązka ta dzieli się i idzie w górę, tam też jest ten kabelek... czy z tej wiązki jest jeszcze coś obsługiwane? czy moge przeciąć ten czerwony z czarnym paskiem idący w górę? w górę idzie biało niebieski, żółty, czerwono czarny i czarny

Chaoz
25-05-07, 13:09
no jest taki bajer ze u mnie byly jeszcze dodatkowe 2 sruby za nawiewami, jedna w lewym i druga w tym z prawej na srodku. Dlugi srubokret i da rade odkrecic.

dR.LasCa
25-05-07, 13:53
pod tymi kratkami?? masz może jakieś foto??

kurgan
25-05-07, 14:54
nie ma srubek tam. tam sa zatrzaski, ktore trzeba pociagnac i srednoi w zyczuciem wysynac plastik. sprobuj podwazyc srubokretem cienkim. powinno wyskoczyc. najciasniej siedza z lewej strony na ok 11 godzinie nad kratka :) 2 srubki nad licznikiem, jedna pod awaryjnymi reszta to zatrzaski

dR.LasCa
25-05-07, 15:23
a przez kratkę jakąś śrubę widać.. na bank nic nie urwę??

Grzesieklodz
25-05-07, 15:40
tam na dole sa metalowe blaszki musisz je podwazyc zacznij zdejmowac od strony awaryjnych bo tam mozesz rekami lekko do gory pociagnac i do przodu :]