Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : C-pillar i Rozpórka tył kielichy z eg4 podejdzie do 6gen 3d?

majty2009
26-12-11, 13:32
witam ;) jak w temacie mam okazje kupic c-patyka i tylnia gorna rozporke kielichow ale z 5gen civica eg4 i problem w tym ze moja honda to civic 6gen 3d czy owe rozporki beda pasowac? c patyk ma regulacje ale czy to wystarczy? wie ktos cos na ten temat?

lozek
26-12-11, 21:25
c pillary są 92-00 więc tak a co do kielichów to nie wiem, ale wydaje mi się, że też

krzyzak88
26-12-11, 23:26
Chyba jednak nie są 92-00... wystarczy nawet na allegro spojrzec ze sa dla 92-95, oraz dla 96-00. Pozatym wiem po sobie bo jak zakladalem do siebie to chyba dostałem zły (tzn do 92-95) i musialem przycinać i gwintować (a mam z 97r). Bardziej bym był sklonny stwierdzic ze rozpórka kielichow jest taka sama.

Sheiva
26-12-11, 23:39
Potwierdzam, z V do VI C-pillary nie pasują. Znaczy się da się je zamontować, ale w nienaturalny dla nich sposób (odwrotnie), bo do VI gena są dłuższe, przez co nie spełniają swej roli, a w dodatku są na wysokości głów pasażerów...
Co do tylnej górnej, to nie wiem. Na pewno rozstaw śrub jest taki sam, więc wystarczyłoby jeszcze zmierzyć długość i byłoby pewne. Choć na pewno nie jedna osoba już to sprawdziła i zaraz da znać :)

majty2009
27-12-11, 05:43
czyli c pillar odpada :) dobrze wiedziec bo tak chcialem go kupowac :P fajnie bylo by gdyby ktos jeszcze sie wypowiedzial na temat tej tylniej gornej miedzy kieliochami :)

maciu$
27-12-11, 18:03
czyli c pillar odpada :) dobrze wiedziec bo tak chcialem go kupowac :P fajnie bylo by gdyby ktos jeszcze sie wypowiedzial na temat tej tylniej gornej miedzy kieliochami :)
C-pillar podchodzi patentowo, górna na kielichy pasuje.