Zobacz pełną wersję : Tuleje wahacza poprzecznego tył ze stabilizatorem
Jakie tam wchodzą tuleje? Szukałem na jdmshop.pl to te zewnętrzne wg. sklepu się różnią od tego bez otworu na stabilizator. Ktoś wie jak to jest? :) Chodzi o V gena
a mi wg. tej strony wychodzi taki sam numer części...
http://www.japancars.ru/cat/honda/index.php czy to eg6 czy eg3 tulejka wygląda na taką samą
Dzięki za sprawdzenie :) czyli w sklepie maja niedokladny opis. W takim razie problem z glowy.
Misiek dawaj link do tego ogłoszenia w którym jest tak napisane. szukam na tej stronie ale nic takiego nie znalazłem
dokładnie jako że ten sam temat mnie trapił... moze komuś się przyda moja odpowiedz
[B][CENTER]Montuje właśnie - stabilizator na tył z DEL SOlki VTI - stablizator 15mm, do civica V gena HB
i okazuje się , że tuleje skrajne we wszystkich VTI w wahaczu dolnym tylnym są o większej średnicy - 35 mm
normalnie w budach do EG5 i del sol - nie VTI było 31 mm , nr 52365-SH3-000
Podaje nr katalogowe tych 35mm - zewnętrznych skrajnych - środkowe są takie same w obu przypadkach
civic 95-00 Aerodeck VTI :
52365-ST3-G02
52365-ST3-E01
Del sol 92-97 VTI:
52365-SK7-A02
civic 92-95 VTI:
52365-SK7-A02
Dla ścisłości, EG5 też ma duże skrajne tulejki. Sprawdzone, obmacane, pomierzone :)
Wiecie gdzie można zamówić takie tulejki? W sklepach wszędzie wciskają te 31mm :]
Dokladnie sa inne. Kiedys zalozylem ku temu temat i ludzie pisali, ze sa takie same. BREDNIE! Co najlepsze nawet tak samo twierdzili dostawcy czesci z tego forum. Wierzac w to co pisza (w koncu maja doswiadczenie) zamowilem te tuleje i okazalo sie, ze dupa. Mialem racje. W efekcie zostalem na starych wahaczach bez staba bo ze wzgledu na moj wyjazd juz czasu na zabawe w odsylke nie bylo...
Z tego co pamiętam żadna tulejka od wahacza bez stab. nie pasowała do wahacza ze stab. Jeżeli masz tulejki poliuretanowe np. strong-flex, wybijasz stara tuleje (z wahacza ze stab) wypalasz, wyciągasz zewnętrzną tleje wbijasz, i wkładasz tuleje.