Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stuki w tylnym zawieszeniu

patryk.
25-12-11, 02:02
Witam!

sprawa ma się tak:
po zmianie zawieszenia na gwintowane MTS z tyłu z prawej strony coś stuka na nawet mniejszy nierownosciach, byłem u kumpla mechanika posprawdzał mi luzy na tulejkach i wymienił :
- cały górny wachacz
- cukierek
- tulejkę wachacza dolnego w miejscu dolnego mocowania amorka do wachacza.
niestety stukanie nic a nic nie ustało ;/
czego to może być wina ? czyżby wadliwy amortyzator ?

subbug
25-12-11, 02:09
Jeśli nie był nowy, całkiem możliwe, że wadliwy.

patryk.
25-12-11, 02:19
nówki ze sklepu.

Psychopata
25-12-11, 19:11
Prawdopodobnie gdy wymienialiście zawieszenie nie daliscie podkładki pod tulejke na amortyzatorze i zrobił się luz i mmor bije ci po budzie samochodu. Wyciagnij amortyzator włuż podkładke daj tulejke potem gumy zakrec i powinno być ok..

patryk.
25-12-11, 19:29
to juz tez sprawdzałem a w dodatku dla pewnosci skrecilem amor na nowych gumach i tulejce.

aha dodam jeszcze ze przy jeździe z 2 pasazerami gdy tyl jest obciazony na zakretach przy skrecie w lewo dźwiek stukania przeradza sie w chrobotanie

Psychopata
26-12-11, 11:16
To jak wszystko nowe wymienione to nic tylko wadliwy amor weź złoż reklamacje i wymien na nowe

bialutki2001
26-12-11, 21:11
Ja miałem identyczne objawy w swoim zawieszeniu. Tylko, ze ja mam zawieszenie nie gwintowane. Tez firmy MTS. Samochód był na maksa obniżony (można na tym zawieszeniu ustawić 3 lub 4 wysokości) miałem na samym dole i mi pukały obie strony, podniosłem o raz i ustąpiło. Może i w tym przypadku sprężyna jest zbyt rozciągnięta i o coś uderza jak wpadasz w dziury.

groniu
27-12-11, 16:58
to juz tez sprawdzałem a w dodatku dla pewnosci skrecilem amor na nowych gumach i tulejce.

aha dodam jeszcze ze przy jeździe z 2 pasazerami gdy tyl jest obciazony na zakretach przy skrecie w lewo dźwiek stukania przeradza sie w chrobotanie

łożysko :)