Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Radio wylacza sie po wlozeniu pendriva a nastepnie wogole ...

Provokator
24-12-11, 17:29
Tak jak w temacie ... Wiem ze problem rozwiazloby podlaczeniu od akumulatora ale nie chcialbym tak

Wiec Radio ogolnie dziala jest napis pendrive .. , wlaczam tuner radio pada , i tak pare razy , wlaczam usb radio pada ... tylko napis piooner sie pali , no a teraz wogole juz nie dziala i nie odpala ...

Dodam ze zdejmowalem deske rozdzielcza z mojej hanki HB v gen ale wszystko dziala oprocz tego radia glupiego wlasnie , kostki sa podlaczone ....

Radio sprawne 100% , probowane nawet innym pendrivem ,

aha i jeszcze cos , glosniki sycza tzn taka kasza jest ogolnie nawet gdy radio jest padlaczone

Jakas solucja??

Feniks333
24-12-11, 22:27
Może się zjarało bezpieczniki oglądałeś? W samym radiu też powinien być bezpiecznik może też go zobacz.
Jak kupiłem poprzednią fure to też miałem kłopoty z radiem. To znaczy radio odpalało, pograło chwilkę i gasło. Powody były dwa. Wiązka do radia była pocięta i posztukowana na jakiś śmiesznych drucikach na skrętkę, a druga sprawa miałem tam wyj***ne głośniki blaupunkta które latały pod samym radiem bez wzmaka i po prostu radio nie dawało rady.

Provokator
25-12-11, 03:58
jutro sprawdze . bezpieczeniki były ok .

podlacze radio do kumpla auta , jak nie bedzie dzialac to na gwarancje oddam najwyzej . ale z tymi kablami to serio dziwnie mi to wyglada bo te fioletowe sa uciete w piz*u ale przedtem przed malowaniem deski wszystko dzialalo ...

Feniks333
25-12-11, 12:03
Sprawdź sobie na spokojnie całą wiązkę od radia mogą tam różne cuda być :D

Provokator
25-12-11, 12:11
mam znowu wyjmowac deske rozdzielcza ? ....

Provokator
25-12-11, 13:44
problem rozwiazany ,, prad pociagniety od zapaliczniki samochodowej do kostki od radia i wszystko jest ok ...

rp.losiu
25-12-11, 18:25
lepiej podepnij to osobno do skrzynki z bezpiecznikami i pod osobny bezpiecznik tak jak powinno być ;) bo podłączysz kilka urządzeń pod gniazdo zapalniczki i będzie wywalało bezpiecznik ;)

Feniks333
25-12-11, 22:10
Też prawda lepiej na spokojnie zrobić to tak jak fabryka kazała. Takie rozwiązanie jakie zrobiłeś jest dobre ale moim zdaniem na krótką metę.

Provokator
26-12-11, 17:11
jakby nie patrzec fabryka kazała tez nie grzebac przy silnikach i cudowac przy nich wiec zapalniczka to pikus xD

SorryAleNiChu
26-12-11, 21:57
problem rozwiazany ,, prad pociagniety od zapaliczniki samochodowej do kostki od radia i wszystko jest ok ...

Nie czaje twojego rozumowania. Nie chcesz mu dać zasilania z aku bo nie chciałbyś tak (co byłoby dużo lepszym rozwiązaniem od obecnego), a ciągniesz mu "prąd" z zapalniczki ?

lepiej podepnij to osobno do skrzynki z bezpiecznikami i pod osobny bezpiecznik tak jak powinno być ;) bo podłączysz kilka urządzeń pod gniazdo zapalniczki i będzie wywalało bezpiecznik ;)

bardzo dobrze gada, POLAĆ MU !

jakby nie patrzec fabryka kazała tez nie grzebac przy silnikach i cudowac przy nich wiec zapalniczka to pikus xD

Pfff, jakby każdy grzebał w silnikach tak jak ty załatwiłeś sprawę zasilania z radia to boje się pomyśleć co by jeździło po naszych drogach.

Co robisz sobie z samochodem to jest wyłącznie twoja sprawa, ale jak byś chciał mojej porady to zobacz jaki przewód idzie z bezpiecznika(od radia pod deską rozdzielczą) i wybadaj czy jest podłączony, nie ma jakiejś przerwy(zbadaj miernikiem) oraz jakie napięcie pojawia się na nim po włożeniu kluczyków do stacyjki.

Provokator
27-12-11, 02:58
imo niewiem po co sie udzielasz teraz bo po pierwsze zapalniczki nie uzywam wiec to mi nie przekszadza , a co do tego co robie ze swoim autem to moja prywatna sprawa jak kazdego ze wszystkich tutaj zgromadzonych . Wystarczy ze wejdziesz w temat z autem i co kazdy robi i nie bedziesz mi mowil ze robie fuszere czy cos w tym stylu

Oczywiscie dobrze powiedzieli ze mozna tak zrobic ale wyjsc jest wiele i wybralem akurat to ;)