Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek, radio CD, ocieranie koła...

Broos
24-12-11, 12:17
Witam serdecznie :)
To mój pierwszy post i proszę o zrozumienie, poszperałem trochę na forum i potrzebuję bardziej dokładnych rozwiązań moich problemów (łopatologicznie)
1. Po wymianie bezpiecznika ACC Audio [8] 7,5A pod kierownicą, przestał działać alarm i centralny zamek z pilota, dioda na pilocie miga, a nie zamykają się drzwi i nie załącza alarm. (Jakieś ponowne zakodowanie pilota? Proszę podpowiedzieć, link?)
2. Po wymianie ww. bezpiecznika przestało działać radio CD, nie krzyczy o "CODE", zegarek działa, nie mogę znaleźć żadnej stacji...
3. Podczas skręcania w lewo słychać ocieranie (metaliczne) w prawym kole. Ocieranie opony o nadkole odpada, sprawdzone.
Dzięki z góry za odpowiedzi :)

Honda Civic EU7 1.4 benzyna (2004) hatchback

KruKs
26-12-11, 22:45
2. Po wymianie ww. bezpiecznika przestało działać radio CD, nie krzyczy o "CODE", zegarek działa, nie mogę znaleźć żadnej stacji...

bezpiecznik w samym radiu sprawdzales ?

Broos
27-12-11, 16:42
Samo radio w sobie działa, działa zegarek, wyświetlacz się świeci, a nie mogę znaleźć i słuchać (zaprogramować) żadnej stacji, w głośnikach słychać szum......... g(ł)upi już jestem ;)

owsikk
27-12-11, 17:04
W takim razie w pierwszej kolejności musisz sprawdzić podłączenie anteny, według mnie na 99% jest wypięta:
1/ sprawdź czy masz na dachu antenkę. Jeśli nie masz to musisz sobie kupić.
2/ jak jest antenka to trzeba sprawdzić czy wtyczka od anteny siedzi w radiu
3/ jak siedzi to idziemy dalej... przewód od anteny może być rozłączony pod tapicerką przy dźwigni otwierania maski

Zakładam, że diagnozowałeś radio gdzieś na powietrzu a nie na parkingu -3 w jakimś markecie...

Broos
27-12-11, 20:15
No naprawdę ja już pie.rdolca dostaję... Radio oryginalne hondowskie (Typ B) , nic nie było rozłączane, jedynie wymiana jednego bezpiecznika ze skrzynki pod kierownicą [8] 7,5A i nagle wszystko zdechło, radia nie mogę słuchać, alarm z pilota z centralnym nie działa... co jest grane??? Jeszcze w starym roku pójdę na warsztat i dam zarobić "majstrom" :(

owsikk
27-12-11, 20:47
Mietku, co się stało że spalił się bezpiecznik który wymieniłeś?

Metaliczne obcieranie może być spowodowane rdzą na tarczy ocierającą się o klocek. Klocki z przodu masz grube czy raczej kwalifikują się do wymiany?

Broos
27-12-11, 20:49
Właśnie przez niego radio zupełnie odmówiło posłuszeństwa, po wymianie zagadało ale tylko zegarem... a najgorsze to to, że nie działa alarm z pilota, dioda na pilocie miga a nie załącza alarmu i nie zamyka ani nie otwiera centralnego. (alarm AMX-G pilot ELVAT5C nerka)

Klocki, tarcze są ok. Już zasięgnąłem opinii mechanika, prawdopodobnie poduszki pod silnikiem albo skrzynią do wymiany...

mycek
28-12-11, 11:15
co do ocierania to moze jeszcze isc dzwiek z przekladni. takie jak by piszczenie, jezeli dobrze pamietam. roboty na 30 min zeby dorzucic tam smaru. shell hdx2 jezeli dobrze pamieta, na forum bylo o smarowaniu przekladni