PDA

Zobacz pełną wersję : przeprowadzenie kabli w drzwiach - civic sedan

rychupeja
23-12-11, 22:38
Witam,
na wiosnę planuje modyfikację systemu audio w sedaniku, w chwili obecnej zbieram informację tak aby wraz z pojawieniem się wiosny pracować bez przestojów. W instalacji najbardziej obawiam się preprowadzania nowych kabli przez drzwi, dlatego wymyśliłem pewną koncepcję i chciałbym zapytac czy jest to wykonalne - otóż chcę puścić kabel nie przez tą osłonę i kostke, a obok. Wyglądałoby to tak że w miejscu tych kostek wypaliłbym niewielkie wgłębienia, tak aby dało się zatrzasnać obok przepuszczonego kabla a sam kabel podkleiłbym taśmą izolacyjną materiałową do tej gumowej osłony. Tak teoretycznie planuje sobie to rozwiązać, jak sądzicie uda się z praktyką? Da radę? Nie ukrywam że jeśli nie ta opcja to nie dam rady inaczej tego zamontować bo nie bede mial cierpliwości. Proszę o wypowiedzi.

Skowron48
23-12-11, 22:44
Ja tak zrobiłem. Zakładałem grubsze kable i nie dało radę przeciągnąć, bo z 2 czy 3 kable były od alarmu. Mały otwór zrobiłem chyba nożyczkami, złapałem takim "krawatem" plastikowym do tej gumy i jest git.

rychupeja
23-12-11, 23:18
Skowron pewnie nie masz fotek co?, Gdzie ten otwór zrobiłeś ? w tej kostce? bo mi chodziło o jej bok, a dokładniej wyżłobienie tak aby kabel przeszdeł i umożliwił jej wciśniecie jej, swoją drogą jeszcze nie rozbierałem tego i nie wiem nawet czy takie cos jest możliwe. Najchetniej wetknąłbym ją tez bez żadnego żłobienia - tak aby mocno ścisneło kabel, ale znowu boje sie ze przetnie go. Czekam na wypowiedzi jak zrobić i sie nie narobić :)

Skowron48
23-12-11, 23:41
Skowron pewnie nie masz fotek co?, Gdzie ten otwór zrobiłeś ? w tej kostce? bo mi chodziło o jej bok, a dokładniej wyżłobienie tak aby kabel przeszdeł i umożliwił jej wciśniecie jej, swoją drogą jeszcze nie rozbierałem tego i nie wiem nawet czy takie cos jest możliwe. Najchetniej wetknąłbym ją tez bez żadnego żłobienia - tak aby mocno ścisneło kabel, ale znowu boje sie ze przetnie go. Czekam na wypowiedzi jak zrobić i sie nie narobić

Jutro za dnia jak pogoda i czas pozwoli to cyknę fotkę i najlepiej obrazowo to zobaczysz jak zrobiłem :)