Zobacz pełną wersję : problemy z ogrzewaniem
jestem nowym użytkownikiem, wiec witam wszystkich
jakiś czas temu nabyłem civica 1,6 z 2004r i mam problem z ogrzewaniem zarówno tylnej szybki jak i całego wnętrza.
tylna szybka w ogóle nie grzeje, natomiast ogrzewanie wnętrza auta zaczyna pracować po dłuższej chwili.
jakie mogą być tego przyczyny i co z tym zrobić?
pozdrawiam
1. moze bezpiecznik
2. wyglada na termostat
Ogrzewanie tylnej szyby:
Jak wciśniesz przycisk ogrzewania tylnej szyby to zapala się pomarańczowa kontrolka na nim?
Jak nie to mógł paść bezpiecznik. Skrzynkę bezpieczników znajdziesz pod kierownicą.
Jak bezpiecznik OK, to proponuję rozebrać środkową konsolę i sprawdzić połączenia przy przycisku.
Jak po wciśnięciu przycisku ogrzewania szyby zapala się pomarańczowa kontrolka na nim, a mimo to tylna szyba nie grzeje się to:
1/ mogła spaść wsuwka z ogrzewania tylnej szyby lub jest tam słaby styk - są dwie wsuwki na szybie z prawej i lewej strony
2/ mógł przerwać się przewód na łączeniu karoserii i tylnej klapy
Stawiam na wypiecie sie wtyczki z szyby dlatego nie grzeje , na 10000% tylna klapa była malowana i ktos kto składał na nowo klape ni epodpioł lub co czesto sie zdaża ten kabel jest tak mocno naszpanowany że jak zakłada sie słupek to ten słupek potrafi wypiać wsówke i wtedy nie ma grzania , proponuje demontarz słupków w cieplym miejscu bo lubia zaczepy pekać w ujemnych temperaturach
co do grzania w środku to jak może być bezpiecznik walniety ?? jeżeli kolega pisze że po dłuszszym czasie grzeje??
chyba że ja coś zle odczytałem z waszych postów
Jakby coś to kostkę od wiązki tylnej klapy można znaleźć przy tylnej prawej lampie. Szeroka szara kostka.
Skąd wiadomo, że tylna klapa była malowana na 10000% ;-)
dzięki za podpowiedzi. sprawdzę zgodnie z waszymi wskazówkami
wysunęła się wsuwka przy tylnej szybie. podpiąłem i jest gitara. jeszcze raz dzięki za pomoc
podpinam się :)
mam problem z ogrzewaniem samochodu.. nie ma wogole ciepłego powietrza jedynie letnie.. temperatura silnika normalnie wstaje.. jestem ciekaw czy to termostat czy też nagrzewnica..
czy w VII są 2 termostaty czy jeden?
jak masz klimatyzację manualną to mogła Ci spać linka regulacji nawiewu. Czy pokrętło ciepło-zimno nie chodzi Ci podejrzanie lekko?
spreżarka padła :P mam drugą w piwnicy i czeka na założenie :) a pokrętło działa normalnie :)