PDA

Zobacz pełną wersję : swap;tarcze z tylu POMOCY

SZAJBA1.5
23-12-11, 09:38
witam wszystkich... mam problem:(mam MA d14... wsadzilem tam silniczek d15z8 ze skrzynia od1.4. przelozylem tez tylne hamulce z bebnow na tarcze, pompke od 1.5 i wogole to nie hamuje. wymienilem tez zestaw naprawczy do pompki, odpowietrzylem i jest ale bardzo slaby. co moze byc nie tak??? nie mam juz pomyslów. (1.4 bez abs a 1.5 byl z abs ale go nie wsadzilem... czy to moze byc przyczyna????
dzieki z gory

MikeFoto
23-12-11, 12:05
Moim zdaniem układ jest zapowietrzony. Ewentualnie sprawdź jeszcze czy wąż wspomagania hamulca jest poprawnie podłączony do serwa, czy nie jest dziurawy. Odepnij go także przy włączonym silniku i zobacz czy jest podciśnienie (zatkaj palcem).

Czy jak powciskasz kilka razy pedał hamulca zaczyna hamować lepiej? Pedał wpada w podłogę? Jeśli tak ..... zapowietrzony.
Jeśli pedał jest twardy przez cały czas tak samo (zarówno przy włączonym jak wyłączonym silniku) - serwo.

SZAJBA1.5
23-12-11, 12:37
jest podcisnienie. waz jest dobry ten zaworek w nim tez jest ok. jadac wciskam tak ok.3razy i jest twardy i hamuje ok ale po chwili znowu wpada w podloge. ajak odpowietrzalem ostatnioto wogole nie bylo duzego cisnienia po popuszczaniu odpowietrznikow< a potem pedal zanikl

MikeFoto
23-12-11, 14:40
Zapowietrzone na bank. Pytanie, jak odpowietrzałeś?

SZAJBA1.5
23-12-11, 17:01
od najdalszego pompie

zoy
26-12-11, 20:57
kolego zakup także korektor rozkładu ciśnienia, miałeś bębny a masz teraz tarcze.

SZAJBA1.5
28-12-11, 09:31
a jak to wyglada mmiej wiecej bo nie mam pijecia??? znalaslem cos ale ma tylko 4 wejscia