Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przyszedl wydech

kuki
29-05-05, 12:22
No i doczekalem sie przyszedl oczekiwany wydech Megan Racing moja zaba zaczela w koncu jezdzic :] Jestem zadowolony wydech solinie wykonczony srednica przelotu wydechu to 57mm czyli 2,25cala. Dodam jeszcze ze bez silensera jest niemilosiernie glosny!! z wyciszaczem da sie jezdzic chodz moglobybyc ciszej :lol:

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0070.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0071.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0072.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0073.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0074.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0075.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0076.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0077.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0078.JPG

siemaR
29-05-05, 12:31
dawaj foty już zamontowanego, i jakiś pliczek z dzwiękiem. W czym to jest założone, gdzie zamawiałeś i jaki koszt (może być na pw - dzięki :D ) Mnie się podoba :) Czekamy też na jakiś wykresik po założeniu ;)

Javo
29-05-05, 12:40
jaka srednica koncowki i czy masz teraz zalozony tylko ten koncowy czy masz jeszcze przerobiony wydech do tlumika?

szpulek
29-05-05, 12:48
koncowa puszka bardzo podobna do mojej MG sport.. jak go zalozylem 2 miechy temu to byl bardzo glosny.. po jakms czasie troche sciszal, co ciekawe jak jest cieplo w ciagu dnia to jest glosny, w nocy jak jest chlodniej jest ciszej.. wkladki na razie nie uzywalem :)
pokaz jak Twoje cudo wyglada na aucie :)
pzdr

Javo
29-05-05, 12:54
koncowa puszka bardzo podobna do mojej MG sport.. jak go zalozylem 2 miechy temu to byl bardzo glosny.. po jakms czasie troche sciszal, co ciekawe jak jest cieplo w ciagu dnia to jest glosny, w nocy jak jest chlodniej jest ciszej.. wkladki na razie nie uzywalem :)
pokaz jak Twoje cudo wyglada na aucie :)
pzdr

moze ci sie wydaje bo w czasie dnia jezdzisz z otwarta szyba a w nocy nie :wink: :grin:

hosi
29-05-05, 12:56
Elegancki :)
Widzę że coraz więcej gejów jeździ na MEGAN RACING 8)

kuki
29-05-05, 13:09
Jesli chodzi o modyfikacje wydechu to wymieniony jest kompletnie lacznie z kolektorem zamieniony na DC. Plik z dzwiekiem zrobie pozniej bo teraz nie bede szalal na osiedlu bo tak jak mowilem troche glosny jest :D a a wydech prezentuje sie na aucie tak przed chwila zrobilem fotki:

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0080.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0081.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0082.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0083.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0084.JPG

www.hondapodkarpacie.pl/kuki/DSCF0085.JPG

Pati
29-05-05, 13:13
yyy... wlew gazu dla zmyłki? :D

kuki
29-05-05, 13:16
yyy... wlew gazu dla zmyłki? :D

Taa pozostal po instalacji ktora wywalilem przed modyfikacjami :lol:

Javo
29-05-05, 13:19
Te wkladki to tak szpeca ten ladne wydechy.... Ale ogolnie to spoko :D Jaka jest srednica koncowki?

kuki
29-05-05, 13:22
Te wkladki to tak szpeca ten ladne wydechy.... Ale ogolnie to spoko :D Jaka jest srednica koncowki? wyciszacz ma ok 30mm a koncowka z tego co pamietam 95mm jakos tak :D

jinjet
29-05-05, 13:59
no kawal ladnego wydechu, troszke duzy jest tylko widze z ejzu ci zderzak przytopil.

LIO
29-05-05, 14:16
a nie miales innego wczesniej takiego pokreconego ???
ten tez ladny

daniel
29-05-05, 14:56
Ładniuśki, nareszcie zacznie auto jeździć i to szybko :D Ciekawy jestem czasu jaki zrobisz w Stalowej. Pudło musi być :mrgreen:

Toms
29-05-05, 16:18
wydech spoko, ale faktycznie koncowka jest jakby za duza mimo wszystko, no i fakt ze silencer szpeci wydech.
To jest ten tlumik z podwojnym silencerem?
A masz jeszcze kata czy wawaliles?

Kuki czy to prawda ze sie scigales z Adamem w Kraku z Vti bo slyszalem jakies opowiesci ze cos ciezko bylo wiec tymbardziej jestem zdziwiony bo u ciebie duzo modow jest a u niego seria?

kosiniak
29-05-05, 16:48
moim skromnym zdaniem jest jak najbardziej ok, niektorzy zakompleksieni wola male ale to tak juz zostanie :D

Javo
29-05-05, 17:51
sama koncowka nie jest zla, tylko ten silencer...

igor
29-05-05, 19:25
ladniutki ten wydech tylko tak jak pisza wszyscy ten silencerek troche psuje widok

ZAKi
30-05-05, 00:07
Wydech fajny ale ta wkładka jest tragiczna i strasznie szpeci a ta śrubka do jej przykręcenia to wogóle mogła by być bardziej zakamuflowana. Nic, proponuje malnąć na jakiś czarny kolor wkładke wtedy przynajmniej z daleka bedzie wyglądać, że jest pusto w środku. Też sam jeżdżę z wkładką i moja się strasznie okopciła i teraz praktycznie jej nie widać. No ale H kopciła spalonym olejem i to dzięki temu tak to fajnie wyszło :wink: U Ciebie pewnie się nigdy nie okopci.

P.S. O tym wyścigu Adama z Kukim to już chyba wszędzie słychać :P

ARTX
30-05-05, 06:26
jeszcze ktoś napisze, ze wkładka jest z dupy?? Panowie jak napisza to 3 osoby to juz pozniej nie trzeba sie tyle powtarzac :)

Kuki czy to prawda ze sie scigales z Adamem w Kraku

P.S. O tym wyścigu Adama z Kukim to już chyba wszędzie słychać
takie info na ogolne lub PW :twisted:

swoja droga wypasik tylko myslalem, ze min bedzie 2,5cala :D

kuki
31-05-05, 00:58
Tak to prawda oberwalem od seryjnego VTI i to niezle. Wstyd sie przynac ze po tylu modach autko tak kiepsko chodzi ale wedlug sondy szerokopasmowaej w pewnych zakresach obrotow mam AFR na pozniomie 8-9 to jest wrecz nie do uwierzenia. Dzisaj pogromil mnie rowniez MG 160KM :sad:

W srode jade stroic autko miejmy nadizeje ze bedzie dobrze :smile:

TENCIO
31-05-05, 11:52
mierzyles czasy ? jakie masz?

kuki
31-05-05, 14:08
mierzyles czasy ? jakie masz?

tak mam ale nie sa wiarygodne bo wszyscy mieli gorsze. Moj czas RT 0.02sec ET 16.63sec

Toms
31-05-05, 15:08
heh , gadalem z adasiem mowil ze jak ma sciganko to zmienia biegi bez sprzegla zeby czasu nie tracic :D :D :D :lol: :lol: :lol: 8) :twisted: - moze to jest zlota regula

eVok
31-05-05, 16:32
chyba bez odejmowania gazu?

Javo
31-05-05, 16:38
Jak ktos jest hardcore'owcem to zmieni i bez sprzegla. Ale skrzynia o dlugo nie pozyje :roll:

Toms
31-05-05, 19:50
bez sprzegla i bez sciagania nogi z gazu, mowi ze chrupnie ale sie czasu nie traci ;-D

mule
31-05-05, 22:30
kiedys w jakims programie motoryzacyjnym przy omawianiu subaru poruszono temat takiej zmiany biegow, uzyto okreslenia "na batmana" bardzo mi sie spodobalo:)

prz3mo
31-05-05, 22:33
hmmm... tak sobie to czytam i czytam... Nie wyobrażam sobie zmiany biegów bez sprzęgła.. Da się w ogóle "wbić" w ten sposób bieg ??? :shock:

majlo
31-05-05, 22:46
sliczn ten ukald :grin:
czyli caly uklad megan racing :grin:
ciekawe ile da....
ten srodkowy to ma 2.5 cala??

rem36
31-05-05, 23:11
hmmm... tak sobie to czytam i czytam... Nie wyobrażam sobie zmiany biegów bez sprzęgła.. Da się w ogóle "wbić" w ten sposób bieg ???

da sie! mozna tak na legalu zmieniac bez zadnego zgrzytu ani nic, kwestja wyczucia, nie trzeba nawet nic wbijac tylko samo normalnie wchodzi ( nie mowie oczywiscie o zmianach "wyscigowych" tylko przy spokojnej jezdzie)

woodie
01-06-05, 13:24
To kwestia obrotow. Przy bardzo waskim, odpowiednim zakresie mozna zmieniac bieg bez 'chrupniecia'. Wymaga to wiele wyczucia i znajomosci auta. Jednak ta metoda nie nadaje sie do przelaczania biegow (sportowo) - po pierwsze obroty nie musza byc optymalne do zmiany biegu jesli chodzi o przyspieszenie a po drugie za dlugo trwa 'szukanie' odpowiednich obrotow do zmiany. Natomiast zmiana biegu z 'chrupnieciem' szybko moze doprowadzic do uszkodzenia skrzyni.