Zobacz pełną wersję : polosie - pytanie??
wyciagałem ostatno skrzynie biegów.. złozylem juz to spowrotem i nie jestem pewien czy polosie dobrze włozyłem w skrzynie.. ogolnie zrobilem to tak ze wsadziłem je recznie ile dałem rady, pozniej zdjąłem osłony przegubów i przez deske dobiłem do konca młotkiem do mometu az przestała wchodzić, ale wydaje mi sie ze jeszcze po obu stronach są szczeliny pomiedzy polosia a skrzynią - nie jestem pewien czy to jest dobrze zrobione - od tego czasu jeszcze nie jeżdziłem i tak sie zastanawiam czy polosie moga wypasc ze skrzyni po mojej robocie?? albo czy cos mi sie nie posypie? prosze o jakas pomoc/opinie bo robilem to 1 raz i sam nie wiem czy spieprzyłem czegoś....
spieprzyłem - uszczelke rozwaliłem i olej wyciekł....
ogolnie z tego co widze, to twoim najlepszym przyjacielem, byla by ksiazka "sam naprawiam honda civic" z kazdym dniem mam ochote ci ja podarowac.
polosi nie trzeba wbijac, wchodza same praktycznie bez zadnej pomocy. i nie wiem jak mozna przy okazji popsuc uszczelke.
mozna... sprezyna sie w niej omsknela i mi blokowała dlatego nie moglem wcisnac...
stary... jestem elektrykiem/niedoszłym nawigatorem - mechaniką zająłem sie jakis miesiąc moze 2 temu - wszystko jes dla mnie nowe, wiec...
sam wiesz jak jest;)
książka... mmm... - jak najbardziej - wpadnij z nią w weekend jak masz czas
sa na necie do sciagniecia, wiec polecam ci zaczac od tej wlasnie ksiazki, tam masz opisane wszystko lopatologicznie.
tylko się drocze z tobą ;)
wiedziałem ze sie zaraz wykręcisz i nie podjedziesz...:D
hehehe....:cool:
Mam wszystkie dostepne wersje manuali i po polsku i angielsku od... w zasadzie juz je sościągałłem zanim kupiłem civica, wiele misiecy temu - nie zmienia to jednak faktu ze jako NIE MECHANIK pewnych rzeczy poprostu nie wiem i tez nie wiem czego np. szukać - wiec na ogół potrzebuje lekkiego ukierunkowania i puzniej juz sobie radze sam, tak jak i teraz juz rozwikłałem zagadke przegubów;)