Zobacz pełną wersję : Pytanie o fotele typeR
Witam , chodzi mi o przekładkę foteli z typer lub ew types do 5d hatch , na moje oko fotele przednie jak i tylne wyglądają identycznie no może poza podłokietnikiem tylnim i tym otwieraniem do składania. Może ma ktoś informacjie czy to jest wykonalne plug&play czy jest rzeźba , może ma ktoś taki numer zrobiony???
Ale w type S są takie same jak w 5D więc nie widzę sensu, od type R powinny być plug&play
TEES, mylisz się. W type-s fotele są ciut głębsze niż w 5D - wiem bo porównywałem oba (widać to i czuć odrazu) :)
a to my bad, byłem przekonany że są takie same, co nie zmienia faktu że będą plug&play :)
To, że będą Plug&Play to napewno :) Fotele od Type-Ra są spoko ;)
Tylko troche glupio miec ta czerwien i napisy Type-R w 5D :) Ale to tylko moje zdanie.
dla takich stołków to można jakoś to przeżyć
Ja tam myśle że wcale nie głupio poprostu inaczej , zresztą niedługo bedzie to można zobaczyć i się przekonać.
Zobaczyc to juz od dawna mozna na forach 8th gen :)
Stolki sa fajne, oczywiscie p&p podchodza i filozofii w przelozeniu nie ma zadnej.
Po prostu wyglada to ciut dziwnie w "normalnym" wnetrzu i budzie 5d ale to kwestia gustu.
Dla mnie jeszcze większym problemem w tym temacie jest fakt, że te fotele są twardsze więc przy naszych zawieszeniach i felgach 17 cali to już się zrobi niezła masakra. Oczywiście jak ktoś chce mieć tak sportowo to oczywiście moja wypowiedź jest do skasowania, ale jak się jeździ z rodziną na wakacje itd to już trochę mija się z celem moim zdaniem.
Marudzisz! Ja mam Type-S ze sprężynami H&R i na 18" - jeżdżę od 3 lat co rok na wakacje i jest git :D Kwestia przyzwyczajenia :) Powiem więcej - moja mała córka na tym zestawie zasypia zanim jeszcze wrzucę dwójkę :D Dla porównania - jak biorę mojej mamy seryjnego leona 1.6 na kołach 15" to tak nim 'buja', że mała nie może w nim usnąć :D
Na H&R jest wygodniej niz na serii :) Nie skacze tak.
murinek777
24-08-16, 19:07
Odświeżam temacik panowie jak z tymi fotelami w końcu macie może gdzieś informacje albo temat jakiejś osoby która ma wsadzone fotele z type r do budy 5d ??
murinek777
04-09-16, 20:16
po raz kolejny odświerzam temat orientuje się ktoś jak jest z wykładziną czerwoną z type-r czy podejdzie do 5d ?? dywaniki podchodzą praktycznie idealnie a jak jest z wykładziną bo myśle nad zmianą wykładziny ??:)
Na moje oko jak porównywałem sobie dwa zdjęcia to różnica była na samych bokach na tylnej części,ale wydaje mi się,że to by dało sie dopasować
http://b.allegroimg.pl/original/04/64/57/37/61/6457376123
http://e.allegroimg.pl/original/03/63/47/81/89/6347818974
murinek777
05-09-16, 08:54
Dokladnie tez patrzylem i wydaje mi sie ze otwory na pasy sa inne no ale zaslepic nie bd problemu i tyl dzwi delikatnie inaczej wyprofilowany chyba sie pokusze o zmiane :) tym bardziej ze te dywany dosc tanie sa
Pewnie bedzie troche roznic z tylu, bo np wycieraczki (w sensie dywaniki) tylne są inne do 5D i TypeS/R
murinek777
05-09-16, 12:23
Tak te boki sa wieksze w type r i s ale dywaniki siadaja lafbie bo kupilem te od type r i sa ok no nie wiem zobacze zamowilem ta wykladzine i przy okazji lewarek od type r z schowkiem i plastikami bez galki bo kupie ta karbonowa z czerwonym paskiem a orientujecie sie duzo jest rozbierania czy tylko siedziska do wyjecia, pedal gazu i to metalowe oparcie na nogi ?
Jeśli chodzi o wnętrze to musisz wyjąć praktycznie wszystko fotele pedał gazu konsolę środkową. Na twoim miejscu zastanowiłbym się przy okazji nad wygłuszeniem podłogi :)
Miałeś niezłego farta skoro trafił Ci się cały shifter z obudową i schowkiem od FN2. Ja swój schowek kupiłem na farcie za 30zł
murinek777
05-09-16, 18:11
wiesz ciekawe co przyjdzie jutro będę wiedział :D i napewno relacje foto zdam bo sam wiesz jak to jest kupować przez internet ... zobaczymy jutro co ciekawego przyjdzie