PDA

Zobacz pełną wersję : Civic V 92r - filtr przeciwpyłkowy

DjTim
20-12-11, 13:13
No właśnie, filtr a jego brak, zawsze zastanawiało mnie to dlaczego cały syf wlatuje do środka. Rozkręciłem miejsce gdzie powinien znajdować się filtr a tam jego brak w środku wszystko zawalone liściami i wszelakim syfem który i blokował przepływ powietrza jak i czasami zabierał ten syf z sobą. Czy można ro jeszcze jakoś rozkręcić by wyczyścić to dokładnie, chodzi o miejsce gdzie znajduje się przekładnia linki ciepłe zimne. Co zrobić by temu zapobiegać ? czy coś można tam włożyć ? by syf zostawał na tzw. filtrowniku?

PlushaQ
20-12-11, 16:11
No to tak… ja żeby ograniczyć wlatywanie śmieci, zdjąłem podszybie i na wlot powietrza założyłem pończochę. Mam nadzieję, że się jeszcze nie ześlizgnęła ;]
Co do czyszczenia… zdejmuj dmuchawę i będziesz miał jasną sprawę z syfem, będziesz go mógł wywalić ;]

artek0903
20-12-11, 16:18
sa wersje z filtrem i bez, wystarczy wymienic ta puszke, ktore jest za schowkiem zaraz za dmuchawa na taka z filtrem i mamy jak z fabryki. Ja tak u siebie zrobilem (wersja z klima wiec musialem tez wymienic ta "chlodnice" co jest pod schowkiem czy jak to sie nazywa bo stara miala inaczej rurki poprowadzone i filtr by nie wlazl)

DjTim
20-12-11, 17:38
PlushaQ chodzi o to jak na fotce. Widoczna nagrzewnica tam wyczyściłem, po przesunięciu linki nagrzewnica jest zasłonięta i odsłonięta komora z zimnym powietrzem tam jak na zdjęciu strzałka za tym plastikiem w środku jest pusta komora gdzie jest pełno śmieci lecz moja ręka nie jest taka mała by to wszystko wygarnąć jak to zdemontować.

http://www.fotofotki.pl/pliki_img/bgjm6vxr89n927av7puj.jpg (http://www.fotofotki.pl/)

artek0903 ja mam wersje z roku 92 więc wątpie że tam cos takiego było, nie mam co wymienić bo jej tam nie ma, owiedz mi jak to u Ciebie wygląda podeślij mi jakiś link do sklepu gdzie kupujesz ten filtr bo te plastiki w mojej wersju jak i tojej są te same, na allegro szukałem lecz marnie to widze

PlushaQ
20-12-11, 23:35
Akurat tej części nie zdejmowałem, więc nie wiem. Może w manualu będzie rozrysowane gdzie są śruby itp.

DjTim
21-12-11, 00:01
PlushaQ jeśli dałeś pod podszybie pończoche to ja moge dać ją w miejsce filtra.

Whiplash
22-12-11, 17:28
Vgen nei ma w standardzie zadnego filtra przeciwpylkowego, chyba ze wersja z klima

artek0903
22-12-11, 17:32
chyba ze wersja z klima

i to tez nie kazda

Whiplash
22-12-11, 17:35
dlatego podpier*** ponczochy swojej lasce/zonie jest najlepszym rozwiazaniem :D

DjTim
22-12-11, 17:56
podpier*** pończoche :D i sprawuje się idealnie :D