PDA

Zobacz pełną wersję : Ustawienie kąta pochylenia kól 5gen

jakubb80
20-12-11, 12:47
Witam
Czy jest możliwość w cifie 5 gen ustawienie kata pochylenia kół. Moje przednie koła sa bardzo pochylone, zdzieraja mi opony od wewnetrznej strony. Na stacji diagnostycznej powiedziano mi ze w moim aucie nie ma takiej możliwosci. Kumpel w golfie III ustawiał sam przy pomocy suwmiarki.
Miał moze ktos z tym kłopot?

Kras
20-12-11, 12:48
Seryjnie nie ma mozliwosci regulacji KPK w Civicu.

jakubb80
20-12-11, 12:52
Robiliscie cos z tym? Kiedy jeszcze bardziej obniże auto na wiosne, kola beda bardziej pochylone.

Infi
20-12-11, 12:55
zakup camber kit cie czeka, u jarka mozesz tanio kupic jakies takie podstawowe no name.

jakubb80
20-12-11, 13:05
To tylko ja mam ten problem? Innaczej nie mozna tego rozwiazac? Kto stosuje ww camber kit?

Kras
20-12-11, 13:16
Bez przesady. Przy niewielkim obnizeniu (takim klasycznym 30-35mm) nie powinno byc zadnego problemu ze zbyt duzym pochyleniem kol. Moze w twoim byly jakies przygody? Albo zbieznosc jest z d... i dlatego zjada opony. Bo negaty rzedu -1st nie jedza opon same z siebie.

pit
20-12-11, 13:16
w czym masz problem.. chcesz mieć prawidłowe kąty, czeka się zakup Camber Kita. Proste.
Każdy kto jeździ na glebie ma zmieniony kąt, wszystko zależy jaką masz glebę.. innego wyjścia i sposobu nie ma.

arturwwa
23-12-11, 21:26
kras ma racje. kluczem do zjadania twoich opon jest zbieznosc. jedz ja ustawic do kogos, kto MYSLI ustawiajac zbieznosc, a nie patrzy tylko do wykazu w ksiazce. powiem ci, ze u mnie przy sporym negatywie (obnizenie rzedu -80mm), po ustawieniu zbieznosci na +1 stopien nadmierne zuzycie opon ustalo. na forum civic-eg.com jest obszerny artykul na ten temat, polecam.

Kras
23-12-11, 21:50
Powiedz tylko dlaczego w FWD chcialbys miec zbieznosc na +1? Przeciez wtedy to nijak nie chce skrecac. Zbieznosc 0 to minimum tak naprawde.

Chociaz majac duzy negatyw taka zbieznosc ochroni troche opony, jednak czy o to w tej zabawie chodzi?