Zobacz pełną wersję : Ustawienie kąta pochylenia kól 5gen
Witam
Czy jest możliwość w cifie 5 gen ustawienie kata pochylenia kół. Moje przednie koła sa bardzo pochylone, zdzieraja mi opony od wewnetrznej strony. Na stacji diagnostycznej powiedziano mi ze w moim aucie nie ma takiej możliwosci. Kumpel w golfie III ustawiał sam przy pomocy suwmiarki.
Miał moze ktos z tym kłopot?
Seryjnie nie ma mozliwosci regulacji KPK w Civicu.
Robiliscie cos z tym? Kiedy jeszcze bardziej obniże auto na wiosne, kola beda bardziej pochylone.
zakup camber kit cie czeka, u jarka mozesz tanio kupic jakies takie podstawowe no name.
To tylko ja mam ten problem? Innaczej nie mozna tego rozwiazac? Kto stosuje ww camber kit?
Bez przesady. Przy niewielkim obnizeniu (takim klasycznym 30-35mm) nie powinno byc zadnego problemu ze zbyt duzym pochyleniem kol. Moze w twoim byly jakies przygody? Albo zbieznosc jest z d... i dlatego zjada opony. Bo negaty rzedu -1st nie jedza opon same z siebie.
w czym masz problem.. chcesz mieć prawidłowe kąty, czeka się zakup Camber Kita. Proste.
Każdy kto jeździ na glebie ma zmieniony kąt, wszystko zależy jaką masz glebę.. innego wyjścia i sposobu nie ma.
kras ma racje. kluczem do zjadania twoich opon jest zbieznosc. jedz ja ustawic do kogos, kto MYSLI ustawiajac zbieznosc, a nie patrzy tylko do wykazu w ksiazce. powiem ci, ze u mnie przy sporym negatywie (obnizenie rzedu -80mm), po ustawieniu zbieznosci na +1 stopien nadmierne zuzycie opon ustalo. na forum civic-eg.com jest obszerny artykul na ten temat, polecam.
Powiedz tylko dlaczego w FWD chcialbys miec zbieznosc na +1? Przeciez wtedy to nijak nie chce skrecac. Zbieznosc 0 to minimum tak naprawde.
Chociaz majac duzy negatyw taka zbieznosc ochroni troche opony, jednak czy o to w tej zabawie chodzi?