Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Komplet rozpórek do D16Y7 EJ6 Coupe

west
22-05-07, 23:12
Witam.

Zakupilem jakis czas temu od forumowicza CKPL komplet 4 rozporek do mojego autka (poprzedni wlasciciel, majacy ten sam model auta, niby u siebie tylko przymierzal, ale ponoc pasowaly bezblednie - ciekawe...) i skutecznie zamontowalem z kolega jedna (tyl-gora) :)

Poprosze kogokolwiek o okreslenie miejsca dokladnie, gdzie powinienem zamontowac dolne obydwie rozporki (pogladowe foto, jak ktos z Was ma to zamontowane) - poniewaz, sprawdzalem z kolega i nie moglismy dopasowac nigdzie (...problem z dlugoscia rozporek...) :agent:

Z kolei przednia gorna rozporka haczy o gorna czesc puchy filtra powietrza i nie da sie jej fizycznie zamontowac :/
Musialyby byc w tej sytuacji wyzsze mocowania rozporki do kielichow (ale moze wtedy ona sama, haczyc o maske od spodu :( ) lub z tego, co zaczalem glowkowac moze po zakupie kompletnego dolotu doprowadzonego bezposrednio do przezpustnicy (lub przez swap kolektora dolotowego do nowego dolotu), wywalajac seryjna puche z filtrem, moja rozporka bedzie pasowac i nie bedzie haczyc o dolot?

Wszelkie informacje czy zdjecia, jak to u Was wyglada, beda wielce pomocne, jak problem rozwiazac...

Dzieki z gory!

agent_lol
23-05-07, 00:21
teoretycznie rozpórki na kieichy amorów idą (te 2 duze symetryczne po 2-óch stronach silnika) ,2 mozliwe ze sa od auto o innym ustawieniu przepustnicy i nie beda pasoiwac, niech koles podesle ci foty jego silnika bedzie juz wszystko wiadomo

Rikoo
23-05-07, 09:33
moze ziom zalozyl dolot i mu dlatego pasowala rozporka

majkel
23-05-07, 11:15
Co do górnej przedniej to tą typową ebayową da radę wsadzić. Delikatnie trzeba odgiąć mocowania rozpórki do przodu. Dosłownie o milimetry. Trzeba też inaczej przypiąć klips zamykający puchę filtra. Co prawda nie mam D16Y7 a D14A4 ale puszka filtra ponoć ta sama.
Może uda mi się wieczorem zrobić komplet fotek.