Zobacz pełną wersję : Klucz dynamometryczny...który polecacie??
Witam.
Wybór spory, ale który wybrać?
http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=klucz+dynamometryczny&order=bd&change_view=1
Ja mam Yato i do amatorskich zastosowan jak znalazl ;)
http://allegro.pl/listing.php/search?category=28457&order=p&string=yato&change_view=1
też ich sporo:)
No to kupuj, o co chodzi?
Wiesz....nie potrzebuję ich wszystkich:)
Ja też mam YATO 0760 i jestem bardzo zadowolony, zresztą jak z większości kluczy Yato, które posiadam :)
Oki jeszcze jedno pytanie...z jaką siłą dokręcacie swoje nakrętki??
Yotomeczek86
19-12-11, 17:36
Pewnie według manuala?
Pewnie tak. Czyli z jaką? Wyczytałem że ok 110Nm...
Szybki wybór i padło na YATO 0760:)
Oki jeszcze jedno pytanie...z jaką siłą dokręcacie swoje nakrętki??
jeśli chodzi koła to :
stalowe 100 Nm
aluminiowe 120 Nm
śruby z podkładkami np. Volvo czy Toyota ok.130 Nm
a Yato który model ? ja jakoś 2 lata temu kupiłem Facom-a i chętnie porównam teraźniejsze ceny
Ja zarówno stalowe zimowe jak i aluminiowe w Hondzie dokręcam 100Nm.
Budzik przecież podane wyżej, że zdecydował się na Yato 0760, bardzo dobry wybór, będziesz zadowolony.
A tak BTW kupiłeś dynamometra tylko po to aby dokręcać nim koła ? :D
YT-0760 - z wysyłka 145zł...mam nadzieje że będę zadowolony:)
A tak BTW kupiłeś dynamometra tylko po to aby dokręcać nim koła ?
Tak:) Przyda się taki klucz w rodzinie a na mnie padło że muszę go kupić:)
Rafał napisał swojego posta około dwie minuty po tym jak padłą odpowiedź więc bardzo możliwe że jej nie widział. A swoją drogą Budziniak no proszę nie porównuj Facom-a do Yato bo to tak samo jak byś chciał porównać hondą z fiatem Uno 900 cm3
Danielu masz rację ten co ja mam obecnie kosztuje 540 zł :/ wtedy kosztował 100 zł więcej. Teraz kupił bym Yato albo Jonnesway.
Dorzucę jeszcze coś od siebie, na 1/2 używam proxxona i jest o tyle fajny że jak się go używa np do zmiany kół to w jedną stronę jak jest dźwignia to działa jak zwykła grzechotka a jak się przestawi to działa dynamometryczny ale w drugą stronę jak poprzednio, w sumie jeden klucz z nasadką i jest wszystko cacy, na 3/8 mam właśnie jonneswaya i w sumie klucz spoko ale brakuje mi tej funkcjonalności jak w proxxonie, kręciłem już różne rzeczy i trzymają się spoko, proxxon poradził sobie bez problemu z nakrętkami piast jak i kół i co tam jeszcze było potrzebne, a już mu leci chyba z 3 rok a ile aut na nim było zrobione to ciężko zliczyć . Do yato i innych takich jakoś nie mam zaufania, z tanich to właśnie jonnesway lub proxxon.
Kumpel ma covala. Pare rzeczy na nim już robiliśmy i jak dla nas to w zupełności wystarcza.
Też mam Yato i polecam. Dobra jakość za tą cenę!
A koła dokręcam 108Nm.