Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozgrzany silnik gaśnie na lpg podczas jazdy na biegu

lukasz1992moskw
18-12-11, 22:58
mam problem związany z gazem ale nie w hondzie a w polonezie, 1,6 GSI b+lpg 84 konie, wczoraj tankowałem za 30 zł, ujechałem 10 km i odcięło mu gaz na biegu, postał może 2 minuty zgaszony, ujechałem drugie 10 na gazie i problem wrócił, potem zniknął i nie pojawił się do dziś. Dziś zatankowałem za 25 zł gazu i ujechałem znów 10 km, problem wrócił, miałem potem 5 przystanków co 10 km bo mu odcinało gaz na biegu, postał 3 czy 4 godziny, odpaliłem na benz potem włączyłem gaz i chodził na nim, ujechałem 20 km, problem wrócił, znów 5 przystanków zaliczyłem, gaz założony w listopadzie nowy, silnik 126500 przebiegu gazu nigdy nie widział, na benzynie chodzi bez problemu i przez to nie wiem co działać, proszę o pomoc mimo iż nie ta marka

Pers68
09-01-12, 21:05
jak to co jest styczeń a gaz zakładany w listopadzie więc jedz do speców co Ci go założyli, w końcu musisz mieć 24 miesiące gwarancji:D

lukwycz
14-01-12, 17:33
Od gazownika zacznij. U mnie było podobnie, tylko częściej i problemem okazał się palec rozdzielacza, który po przejechaniu właśnie ok. 10-12km dostawał jakiegoś przebicia i silnik zdychał podczas dawania gazu. Jak to nie palec to stawiam na jakiś inny element aparatu zapłonowego wrażliwego na wysoką temperaturę - cewka, kopułka?