Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spryskiwacze reflektorów HC5D

straznik
22-05-07, 16:14
Jak w temacie, chce kupic sciemniacz oswietlenia deski rozdzielczej, mam okazje kupic razem z przyciskiem spryskiwaczy reflektorów. Nie lubie jak mam cos co nie dziala :) Chce zapytac posiadaczy wersji ze spryskiwaczmi o instalacje, czy ewentalnie ciezko cos takiego byłoby dolozyc?

Gruszka
22-05-07, 16:32
Jak nie zniszczysz zderzaka wycinajac otwory, to dalej jest latwo :) Wymieniasz zbiornik, podpinasz kabelki i psikasz.

alen333
27-07-07, 12:35
jak i gdzie moge dostac spryskiwacze reflektorow do 98 5D? Co wchodzi w sklad zestawu montazowego owych spryskiwaczy? Montowal to juz ktos?

Cairo
28-07-07, 08:31
Pytaj na forum np. Syzmona septica.
Najlepeij używane kupić, zbiorniczek, pomke i przewody, a dysze w ASO, często końcówki używane są połamane, a nowe w ASO kosztują ok 80PLN za sztukę.

Montaż jest raczej prosty, trzeba odkrecić, zderzak i lewą lampę, zamienić zbiorniczek, poprowadzić przewody i wyciąć dziury (raczej również prosta rzecz).
Trzeba oczywiście poprowadzić, jeszcze elektryke, najlepiej z przekaźnikiem tak jak oryginał, żeby pryskało tylko przy zapalonych światłach.

alen333
28-07-07, 12:12
aha no ok. a z elektryka ciezko jest? duzo trzeba sie nameczyc?

mAgik
30-07-07, 00:03
Ja te spryskiwacze wywaliłem. Mało dają a sporo płynu pochłaniają. Gdyby były do tego jakieś wycieraczki to ok ale sam płyn nie dużo daje. Wolę zatrzymać się na jakiejkolwiek stacji i przetrzeć lampy :)