Zobacz pełną wersję : bixenony VI gen hb
Witam!
na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/soczewki-bixenon-bi-ksenon-kit-ringi-do-h4-h7-h1-i1974291166.html czy ktoś miał styczność z tym produktem?
Provokator
17-12-11, 20:57
imo jesli nie masz lamp angel eyes lub jakis innych soczewkowych to nie kupuj bo ci odblask wypali i tyle po lampach bedziesz mial
thompson17
18-12-11, 12:47
przecież ten zestaw ma soczewki które zaklada sie na seryjne miejsce żarówki wiec nie rozumiem dlaczego ma wypalic odblask lamp ?
moim zdaniem jedyna słuszna opcja jesli ktoś chce klaść ksenon do seryjnych lamp- przynajmniej nie będzie oślepiał innych...
imo jesli nie masz lamp angel eyes lub jakis innych soczewkowych to nie kupuj bo ci odblask wypali i tyle po lampach bedziesz mial
Co za bzdura :)
przecież ten zestaw ma soczewki które zaklada sie na seryjne miejsce żarówki wiec nie rozumiem dlaczego ma wypalic odblask lamp ?
moim zdaniem jedyna słuszna opcja jesli ktoś chce klaść ksenon do seryjnych lamp- przynajmniej nie będzie oślepiał innych...
Chyba nie widziałes jak ten wynalazek świeci skoro twierdzisz, że to jedyna sluszna opcja :)
Jedyna sluszna opcja to wlozenie normalnej soczewki bixenon na D2S z aut typu E klasa, BMW E60 itp a nie chinskiego gowna swiecacego tak, ze masakra, zarowno jesli chodzi o oswietlanie drogi jak i walenie po galach innym :)
Jeśli ktos ma w dupie jak ten zestaw oświetla drogę a liczy sie tylko lans bo ma xenon to jest to odpowiedni wynalazek :D
Chyba nie widziałes jak ten wynalazek świeci skoro twierdzisz, że to jedyna sluszna opcja
a Ty widziałeś jak świecą ?
bo jestem ciekawy, czy aż taka tragedia jest :P
przy bixenonach z E-klasy czy wspomnianym bmw e60 jest duuuużo więcej rzeźby i wydaje mi sie,że potrzeba tez dużo wiecej $$$, a przy spotkaniu z niebieskimi (jesli bedzie sie im chciał sprawdzić) to i tak dowód poleci, bo nawet jeśli zamontuje spryskiwacze lamp to i tak nie bede miał na kloszu homologacji.
Jeśli mają mi zabrać dowód to wolabym za cos na co wydałem 300zł niż nie widomo ile...chociaż dowodem tak bym sie nie przejmował, bo miałbym drugie lampy na przegląd :)
przy montarzu xenonów głownie chodzi mi o dobre oświetlenie drogi, więc ponawiam pytanie... Czy ktoś widział działenie tych BiXenonów z aukcji ?
to są soczewki pokroju montowanych w angel eye czyli ścierwo... świeci nie wiadomo gdzie , linia odcięcia taka ,że o zgrozo .
Bixenon na soczewkach z mercedesa bądź innych to koszt rzędu 600zł min
można zrobić bixenon na żarniku h7 więc w razie w wkładasz zwykłą żarówkę halogenową.
w razie w pisz pw
a Ty widziałeś jak świecą ?
bo jestem ciekawy, czy aż taka tragedia jest :P
przy bixenonach z E-klasy czy wspomnianym bmw e60 jest duuuużo więcej rzeźby i wydaje mi sie,że potrzeba tez dużo wiecej $$$, a przy spotkaniu z niebieskimi (jesli bedzie sie im chciał sprawdzić) to i tak dowód poleci, bo nawet jeśli zamontuje spryskiwacze lamp to i tak nie bede miał na kloszu homologacji.
Jeśli mają mi zabrać dowód to wolabym za cos na co wydałem 300zł niż nie widomo ile...chociaż dowodem tak bym sie nie przejmował, bo miałbym drugie lampy na przegląd :)
przy montarzu xenonów głownie chodzi mi o dobre oświetlenie drogi, więc ponawiam pytanie... Czy ktoś widział działenie tych BiXenonów z aukcji ?
Tak widziałem jak to świeci, nawet więcej porównywałem z moim bixenonem na soczewce Helli z BMW 5 E60 i nie ma żadnego porównania, jak napisał już wyżej Embargo soczewki te to ścierwo i znajomy, który je kupił, wydał dwa razy. Najpierw mu pomagałem to założyć bo trzeba rozkleić lampę aby to zamontować, po czym rozklejaliśmy ją drugi raz aby włożyć normalne soczewki, tak jak mam to zrobione ja.
Widzisz, miałem wiele kontroli civickiem po montażu bixenonu i ani razu się do tego nie dowalili, a przy jednej z kontroli dokładnie to oglądali i pytali jak to jest zrobione, bo po raz pierwszy widzą w hondzie xenon, który nie wali po gałach i który wygląda jak każdy jeden seryjny xenon.
Mam założone spryskiwacze, zachowane wszystkie regulacje zarówno w lampie do poprawnego ustawienia, jak również elektryczną z wnętrza,
Jasne, że jak będą chcieli to się dowalą i zabiorą dowód, ale nawet jadąc naprzeciwko policji czy za nimi, taki xenon świeci i wygląda jak każdy jeden seryjny xenon w innych autach, który nie zwraca na siebie uwagi. Nie ma tematu, że jak jedziesz to jeszcze auta nie widać ale widać już, że jedzie na mega xenonie :)
Moje lampy w civicku po montażu bixenonu świecą identycznie jak seryjne xenony, które mam w Audi. Linie odcięcia na normalnej soczewce są takie jakie być powinny od początku, nie ma tematu rozpraszanego w chorej ilości światła i walenia w nocy wiewiórką w dupy a nie na drogę.
Dlatego też uważam, że to jedyna słuszna opcja.
Jasne, znajdzie się grono ludzi, użytkowników tego wynalazku, którzy powiedzą, że jest mega i bajka, ale tak samo ludzie twierdzą o chińskim xenonie wkładanym w zwykłą lampę, że jest mega hiper wypas :D
Spychu przekonałeś mnie:)
Jeśli możesz to zamieść info odnoście części jakich użyłeś i z czym był największy problem.
widziałem też przewodnik odnośnie przerobienia na soczewki lamp od 5d http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?59443-Soczewkowe-lampy-w-5d-aero-Fotoinstrukcja
ale wiadomo tu chodzi o troche inne lampy ;)
Postępowanie jest dokładnie takie samo jak w przypadku lamp z 5d.
Jeśli nie chce Ci się bawić w to samemu uderz do Embargo, on przerabia te lampy "zawodowo" :) ja zrobiłem tylko dwa komplety amatorsko :)
Tak BTW zapożyczona fota świecenia soczewek o których mowa
http://www.xenonowe.pl/galeria/yaris/images/img_6282.jpg
vs moje Hella D2S
http://img339.imageshack.us/img339/6949/obraz5691.jpg
Spychu napisał wszystko co trzeba i należy wiedzieć w temacie
Zapraszam ,
dużo informacji znajdziesz w zakładkach na mojej stronie - www.hidretrofit.pl lub www.hidretrofit.wordpress.com
ja mam u Siebie lampy od embargo i jestem mega zadowolony. Jednak warto wydac wiecej kasy,a miec cos porzadnego :). Ja rowniez mialem kontrole i policja sie nie czepiała i nawet przeglad przeszlo bezproblemowo :)
thompson17
20-12-11, 10:31
Spychu ja nie napisałem, że TE konkretne z allegro to jedyna słuszna opcja, mi chodziło o to, że jedyna słuszna opcja xenonu do serii lamp to soczewka a nie jak niektórzy kłada do gołej lampy żarnik, to miałem na mysli
A ja się zawiodłem na firmie hidretrofit. Owszem lampy są ładnie wypolerowane ale ich klejenie zostawia wiele do życzenia gdyż jest to najzwyklejszy silikon który wystaje z każdej strony. Jedna lampa wróciła do mnie z połamanym zaczepem a w drugiej brakowało żarówki kierunkowskazu. Owszem lampy swoje przeszły więc na początku tym się nie przejąłem i pospawałem wszsytko na swój koszt. Jednak niedawno lampy zostały zamontowane i okazało się że jedna paruje... Czyli będę miał kolejne koszty i strate czasu...
Szkoda, że nie powiadomiłeś mnie o tym fakcie...
Nie kleję lamp sylikonem, w woli wyjaśnienia.
Ja mam lampy robione przez embargo już przeszło rok i nic ale to nic kompletnie się z nimi nie dzieje teraz tylko po czasie inaczej bym je pomalował bo całe na czarno a nie pół na pół. Z czystym sumieniem polecam bo różnica kolosalna w świeceniu
no ja mam lampy od pazdziernika i tez sie nic z nimi niedzieje, ani nieparuja ani nic, sklejone tez okey, tylko ich wykonanie tzn spasowanie soczewki jest tragiczne. jak niezapomne to zrobie foty lamp i wstawie tu w temat.
embargo, może i nie jest to silikon ale wykończone jest to słabo. Faktem jest to że nie sprawdziłeś szczelności klejenia przed wysyłką co wg. mnie powinno mieć miejsce. Nie wiem czy zaczep ułamałeś przed pakowaniem czy poszło w czasie wysyłki (dostałem go w 3 kawałkach) ale jeżeli nawet to drugie to przesyłka była słabo zabezpieczona bo karton był nienaruszony. Pomijam już brak jednej żarówki kierunkowskazu. Takich błędów po prostu się nie robi. Po obejżeniu ładnych zdjęć na Twojej stronie spodziewałem się innej jakości. Musiałem dodatkowo zapłacić za żarówki i za spawanie. Teraz gdy reflektor paruje muszę jechać i to wymontować, uszczelnić czyli dodatkowe koszty i strata czasu.
robisz problem z brakującej żarówki jakby kosztowała 50zł a żarówkę od kierunku kupisz za 2-3zł na stacji
bkrawczy - lampy pakuje w karton i zawartość tak jak je dostałem co więcej paczki są ubezpieczone każdemu powtarzam aby sprawdzał przy kurierze i w razie problemu spisał protokół reklamacji, żarówki i oprawki wrzucam do środka, karton w trakcie prac, chcesz h4 mogę Ci przysłać 10 kompletów , oprawkę kierunkowskazu nie ma problemu.
Ale ja nie robie problemu ze nie dostalem zarowki. Czytajcie ze zrozumieniem. Dziwi mnie fakt ze karton byl nienaruszony a jeden zaczep byl polamany w 3 miejscach co raczej jest dziwnym zbiegiem okolicznosci ale to tez pisalem jzu 2 razy ze lampy byly stare i sobie to spokojnie pospawalem. Osobiscie jakbym robil taka renowacje to bym 10 raz sprawdzil czy wszsytko zapakowalem i czy paczka jest nalezycie zabezpieczona a przede wszsytkim bym sprawdzal czy lampy paruja po sklejaniu i o to mi chodzi a podejscie typu moge tobie wyslac zarowke na pewno nie jest profesjonalne. Nie chce tutaj nikogo atakowac, poprostu wyrazam swoja opinie na temat firmy i tyle.
Zdzwiwił byś się jakie numery potrafi kurier zrobić z paczką, nawet zapakowaną 10cm styropianem. , a może paruje ,przez gumy lub otwory wentylacyjne ? Spróbuj nagrzać lampę - włącz światła od zewnątrz np. suszarką usuń parę, sprawdź, gumę wokół żarówki.
Aha czyli stwierdzenie ,że bez problemu mogę odesłać Ci żarówki i oprawkę na swój koszt jest nieprofesjonalne hmm...
Mam lampy robione przez hidretrofit, pełna profeska, wszystko zawsze uzgadniane z klientem itd.
jest to mój dobry znajomy, i widziałem, jak czasem kurier przysyłał lampy od klienta, które były całe wysłane, a po odpakowaniu były np połamane mocowanie, tak więc to jest tylko i wyłącznie wina przewoźnika.
Panowie coś na temat paczek mogę powiedzieć, bo pracowałem na sortowni. Myślicie ze ktoś się tam przejmuje wasza paczka?? Na pewno nie. ile lamp połamanych leciało dalej albo coś. im mniej uszykujecie paczkę tym bardziej narażoną. ale możecie ja spakować idealnie ale dostanie np na górę śrubki albo coś i dupa. czy to w koszu czy gdzieś na kontenerze dostanie i po robocie. wiec trzeba sie było odezwać do embargo i dogadać a nie teraz wylewać łzy po fakcie. masz foty po otwarciu paczki albo coś??
Panowie coś na temat paczek mogę powiedzieć, bo pracowałem na sortowni. Myślicie ze ktoś się tam przejmuje wasza paczka?? Na pewno nie. ile lamp połamanych leciało dalej albo coś. im mniej uszykujecie paczkę tym bardziej narażoną. ale możecie ja spakować idealnie ale dostanie np na górę śrubki albo coś i dupa. czy to w koszu czy gdzieś na kontenerze dostanie i po robocie. wiec trzeba sie było odezwać do embargo i dogadać a nie teraz wylewać łzy po fakcie. masz foty po otwarciu paczki albo coś?? Na youtube są fajne filmiki jak pracownicy sortowni się obchodzą z waszymi/naszymi paczkami. Pełna profeska poprostu...
Tym bardziej paczki powinny być lepiej zabezpieczone przez embargo zwlaszcza jezeli chodzi o lampy i delikatne uchwyty. Zwalanie winy na kurierów to najprostrze wyjście, jeszcze zaraz mi ktoś napisze ze to że paruję to też wina kuriera i to że nie było żarówki tez :) Tak jak napisalem karton był nienaruszony, nie było żadnej wgniotki ani nic. Możliwe że połamały się przez to że były luźno w kartonie ale to i tak nic nie zmienia. Lampa paruje na szczęście od góry (prowizoryczne zaklejenie gornego klejenia tasma izolacyjna zatrzymalo parowanie) więc nie jest to żadna uszczelka przy żarówce. Mam nadzieje że w prosty sposób uda mi się to "doszczelnić" bez wyciągania lampy i że następnym razem embargo sprawdzi szczelność lamp przed wysyłką.
Provokator
17-06-12, 16:17
nie bede zakladal tematu nastepnego wiec zapytam tutaj .
Jakie spryski dac montujac xenon/bixenon ?? Chodzi mi od jakiego auta i najlepiej jakis namiar bo niewiem gdzie moge znalesc ;/
najlepiej wyglądają według mnie z BMW e39 ze zderzaka. Ja u siebie mam spryskiwacze z maski z fiata bravo i też obleci na allegro znajdziesz bankowo te dysze
Ja mam u siebie spryski reflektorow z BMW 5 E39 i wygladaja bardzo dobrze.