Zobacz pełną wersję : Civic 5D 1.5 vtec za 2000zł warto ?
kamikadze51293
16-12-11, 17:42
Witam!
Mam do kupienia hondę Civic 1.5 Vtec chyba 90KM rocznik 1996 klima,elektryka przód tylko koleś nią wleciał do rowu a potem na bok mu się przewrócił więc blacharka jest do roboty głównie to prawa strona i zderzak przód i trochę maska i i jeszcze zyba z przodu bo pajączki się pojawiły. Auto jest od znajomego mówił ze wymieniał rozrząd,olej,sonda lambda.Na co zwrócić uwagę przy zakupie tej hondy?? warto kupować z tym silnikiem? jakieś opinie ?
czekam na odpowiedź i pozdraawiam
zdjęcie tego cacka :P
http://i39.tinypic.com/309j6dg.jpg
Na co zwrócić uwagę przy zakupie tej hondy?
Na to czy buda jest prosta, bo poszczególne elementy blacharki można wymienić. Budę nie bardzo...
Ja bym się w to nie pchał, bo jak sam tego nie nie bedziesz w stanie ogarnąc, to koszty nie będą małe
z jednej strony największą bolączką jest blacharka a raczej rdza tutaj i tak musisz zrobić także wyjdzie jakieś 6 tyś przy okazji zrób konserwacje podwozia silnik jest ok to chyba D15z3 nic przy nim się nie robi, co innego zawieszenie hamulce spytaj czy wymieniał amorki hamulce przód i tył wahacze albo które tuleje. generalnie jeżeli rdza bierze nie ma co inwestować w auto, co innego jak bedzię zrobione. lampy kup nowe zderzak używka itd
Kondraczek
16-12-11, 19:27
Ja bym tego nie brał, wygląda na za bardzo pogniecione. Według mnie za dużo roboty przy tym by było i raczej na pewno nie bedzie to opłacalne.
Nie polecał bym, pewnie teraz z 8 śladów zostawia :), nie warto się pchać w takie auto.
Chłopaki mają rację nie kupuj tego parcha bo Cie koszta zjedzą. chyba ze jesteś blacharzem
Jeśli silnik jest :pewny: w naprawdę dobrym stanie to bierz go od niego i poszukaj jakiejś równie taniej Hondy - trochę trudu sprawia teraz znalezienie auta za małą kasę w stanie bdb. :p , a budę zostaw - kto by się bawił w prostowanie :p Jeśli jest to 1.5 vtec-e D15Z8 - 114 KM to jeśli chodzi o użytkowanie podobno jest spoko i mega oszczędny dzięki - "Eco" (znajomy ma) - chwali sobie - tyle że za często w zakresie eco nie jeździ :p, a jeśli miał by to być D15Z3 - 90 KM to szybko Ci się znudzi bo w zestawieniu ze 114 konnym za dużo wrażeń nie dostarcza :p <bez obrazy dla użytkowników> ;)
kamikadze51293
16-12-11, 22:05
no u tego typa był blacharz i to oglądał to mówił że 2000zł wyniesie naprawa tego. podłożnice niby nie ruszone,progi proste słupki też. więc jeśli by była naprawa 2000zł to chyba warto to kupić? opłaty do września 2012 jak i przegląd. jutro może ogarnę blacharza i podjadę niech bardziej to obejrzy. buda zdrowa tylko przy jednym nadkolu z tyłu są malutkie purchle się robią.
no u tego typa był blacharz i to oglądał to mówił że 2000zł wyniesie naprawa tego.
Uśmiałem się na prawdę :] Około 2k to będzie samo malowanie kosztować, dolicz do tego używane elementy chyba że będziesz prostował te + szyba około 4 stówek + robocizna oczywiście. Jestem pewien na 100% że coś tam jeszcze wyjdzie czego nie widać na 1 rzut oka np zawiecha mogła dostać po dupie.
Potwierdzam zdania kolegów, jak nie jesteś blacharzem lakiernikiem to daj sobie spokój. Po zdjęciach widać że to jakaś katastrofa.
dobry login sobie gościu wymyślił jeśli tylko ten wątek chciał założyć.. ale jeśli to prawdziwy kamikadze to bierz hondę śmiało :D
daj se na spokoj chyba ze chcesz po szrocie tym jezdzic :)
pozatym u mnie pod blokiem stoi taka sama czerwona za 2300 i wyglada
kamikadze51293
17-12-11, 00:08
dobra chłopaki przekonaliście mnie :P
sucharek czy ta honda przypadkiem nie stoi na allegro?
Jak chce 2000zł to niech se sam ją robi. Na złomie lepsze ferio widziałem.
nie wiem nie sprawdzalem mozliwe czerwona
Daj więcej fotek. Dach ma pognieciony? Tylne błotniki całe? Jak poszły tylko drzwi i błotnik to nie ma tragedii.
w sumie nie 3 ba robic mozna i tak jezdzic :) albo kup odemnie :)
lakierowanie jednego elementu około 300zł., klapa bagażnika, maska, 4xdrzwi, szyba widze wybita. Nie lepiej kupic za 8 tys chociażby nawet z silnikiem 1.4iS w lepszym stanie blacharskim? Na to samo wyjdzie...
no tez mowie ja mam na sprzedaz jest juz porobiona sprzedam za troche ponad 7000 :) jest ogloszenie
badz za 7000 w zaleznosci kto z czym chce :)
i nie trzeba nic malowac :)