Zobacz pełną wersję : Jakie tarcze do VTi?
Witam.
Czy byłby ktoś wstanie odpowiedzieć mi jakie i gdzie mam dobrać(kupić) tarcze hamulcowe przód do civic 5d vti z 98r.
Średnica tarczy to 282mm, w katalogu w sklepach podają 262mm.
Szukałem w katalogach brembo,ebc i inne i nie moge nic znalezc.
Szukałem też na forum ale konkretnej odpowiedzi nikt nie dał.
Proszę o pomoc.
Tarcze robi JC (kiepskie), EBC (drogie 750pln komplet) i mozna jeszcze kombinowac z tarczami od Accorda, Integry itp., tylko trzeba pobawic sie z montazem. Bylo o tym ostatnio na forum :zamkniete oczy:
No właśnie to czytalem ale nikt konkretnie nie napisał o co chodzi.Czy jak kupię od accorda to co będę musiał zmienić bo tam są inne wymiary, patrzyłem w katalogach. I czy nie ma oryginalnych żebym nie musiał nic zmieniać?
A w katalogu ebc nie były dostępne do tegomodelu.
Zeby idealnie "zamocowac" tarcze od Accorda czy Prelude w zacisku, trzeba stosowac jakis patent z podkladkami (nie potwierdze tej informacji na 100%, ale napisz PW do forumowicza o nicku stempel, to Ci dokladniej wyjasni).
Jeden ze sprzedawcow tarcz z forum napisal mi wczoraj:
co do tych tarcz to niestety nie występowały one w żadnej innej furce bo w preli były takie ale o 1 mm cieńsze a w accordzie tez takie ale o jeden mm grubsze
i tak naprawdę to tak mało jest tych aut że nikt poza jc i ebc tego nie ma w ofercie (żadne ate,brembo,itp)
i tak oto ceny wyglądaja drastycznie 750 zł kpl gładkie ebc 1150 zł ebc turbo groowy nacinane nawiercane(ceny podałem jak dla servisów hurtowe -20%)
ewentualnie tarcze jc auto
albo tarcze z preli lub accorda ciut inne ale płowe tańsze
Niestety ciezko z tarczami do tego modelu jak widzisz. Ja na szczescie mam komplet na zapas ;)
Pzdr.
Chciałbym jednak nie bawić sie przy zaciskach i wiem o co z tym chodzi ale wolałbym bez żadnych zmian. Podobno od accorda są jakieś podobne co mają tą samą grubość, średnice ale różnią sie średnicą mocowania jakoś na piaście i wysokością chyba też i nie wiem czy wtedy będą pasować bez żadnych zmian :(
W intercarsie są jedne , dla których średnica jest 282 - to HERTH+BUSS JAKOPARTS ...
Cała reszta , to 262 , ale w sumie w czym problem, jeśli reszta wymiarów pasuje ?
Cała reszta , to 262 , ale w sumie w czym problem, jeśli reszta wymiarów pasuje ?
No właśnie czy mogę zamontowć tarcze o mniejszej średnicy?Czy zaciski bedą dobrze pracować z klockami?
Czy szukać o tej samej średnicy?
Co sadzicie o tych tarczach herth'a, cena 101zł za sztukę?
TAK
Co sadzicie o tych tarczach herth'a, cena 101zł za sztukę?
Sprawuja sie swietnie az do pierwszego przejzadu przez kaluze po wczesniejszym ostrym hamowaniu
TAK
Dlaczego, co te 20 mm znaczą , skoro zarówno w intercars jak i FOTA w katalogach
umieszczają 262 do VTi . Czyżby się myliły , i czyżby nawet bremo nie miało
modelu do VTi ... ?
Nie chce mi się wierzyć ..
Dlaczego, co te 20 mm znaczą
Powaznie pytasz? Jak wyobrazasz sobie powierzchnie styku klocka z mniejsza tarcza?
Czyżby się myliły
Niestety.
a patrzyles w katalogu ATE?
bo cos mi sie wydaje ze to sa takie same jak w moim ale nie jestem pewny na 100%
Diesle maja 262mm / 4x100. Czyli standardowe dla 5D oprocz VTI.
A nie mozna kupic oryginalnych? Wychodza taniej niz EBC czyli jedyny sluszny wybor bo reszta to padlina w VTI
Z opisu EBC:
GD944:
HONDA Civic 1.8 (MB6) 97-2001 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Civic Aerodeck 1.8 (MC2) 98-2001 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
Type : Vented
No of Bolt Holes : 4
Diameter : 282mm
Hub Diameter : 152mm
Height : 48mm
New Thickness : 24mm
Minimum Thickness : 21mm
GD624:
HONDA Accord Coupe 2.2 94-98 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Aerodeck 2.0 (CC9) 93-94 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Aerodeck 2.0 (CE2) 94-98 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Aerodeck 2.2 (CB8) 91-94 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Aerodeck 2.2 (CE1) 94-98 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
No of Bolt Holes : 4T
Height : 35mm
New Thickness : 25mm
Minimum Thickness : 23mm
GD631:
HONDA Prelude 2.3i (BB2) 92-97 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
Height : 47mm
New Thickness : 23mm
GD623:
ROVER Rover 600 2.3 93-2000 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
ROVER Rover 600 1.8 (ABS) 96-2000 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
ROVER Rover 600 2.0 Auto 93-2000 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
ROVER Rover 600 2.0 Manual 96-2000 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
ROVER Rover 600 2.0 TD (Auto) 95-2000 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
ROVER Rover 600 2.0 Turbo 93-96 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord 2.2 4WS (CB7) 90-93 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
No of Bolt Holes : 4T
Height : 34mm
New Thickness : 23mm
GD1014:
HONDA Accord 1.8 VTEC (CH6) 98-2003 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord 2.0 (CG9) 98-2003 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Coupe 2.0 (CH25 26) 99-2002 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord 2.0 VTEC (CH7) 2000-2003 EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
HONDA Accord Type-V 2.3 (CH 3.4) 2001- EBC Front Brake Disc Grooved and Dimpled
Height : 47mm
New Thickness : 25mm
Minimum Thickness : 23mm
jarek1202, moze cos Ci sie uda dobrac.
boomer, a po ile sa orginaly w ASO?
[ Dodano: Wto 22 Maj, 2007 ]
MINTEX robi tez tarcze i klocki do 1.8VTI MB6 i MC2. Numery katalogowe: MDC1254 i MDB1543. Tylko tarcze sa gladkie i maja 23mm grubosci.
Od dziwo w FOTA.pl jest jeszcze KAGER za cene 170 pln :
Tarcza hamulcowa
śr.: 282
Wys.: 48
Typ tarczy hamulcowej: wentylowana
Grubosć tarczy hamulcowej [mm]: 23
Min. grubosć: 21
Il. otworów: 4
Srednica centrowania: 64
Miejsce zabudowy: oś przednia
Witam.
Też ten temat niedawno przerabiałem,jakbyś poszukał to byś znalazł. Ja zamówiłem tarcze z firmy http://www.japauto.pl/ . Przy sprzedaży wysyłkowej dają rabat. Mnie tarcze do VTI z przesyłką wyszły ok 290zł. Musisz tylko podkreślić, że to muszą być 282mm średnicy.Jest to firma bodajże Mountain, u mnie spisują się świetnie. Tarcze te produkowane są w Japoni a nie gdzieś w Chinach. Podobno kiedyś te tarcze były montowane w Hondach seryjnie,tak czy siak do dziś stosowane są w aso jako zamiennik do Hondy i Rovera.
Pzdr
Dzięki za krótką debatę. Teraz napewno coś znajde. EBC znalazłem ale ponad 400 za sztukę więc odpada.Dowiem sie po ile oryginały, jeśli też takie drogie to wybiore jakiś zamiennik, może ze 2 lata wytrzymają.
Wielkie dzieki. Pozdrawiam.
Witam,
odświerzam temat.Znalazłem tarcze ATE dedykowane do 1.8 VTI. Ich numer katalogowy to 24.0123-0106.1 . To tak dla odswierzenia temtu ;) Koszt takiej tarczy firmy ATE to 137 zł.
[ Dodano: Sro 12 Mar, 2008 ]
Jeszcze jedna ciekawostak.Tarcze Bremba tez są i maja taki indeks 09.6752.10.
Pozdrawiam
skolopendra
12-03-08, 18:34
a tutaj pytaliście ?
http://www.mikoda.pl/public/start.htm
ate 24.0123-0106.1 cena detal brutto -- 185
u mnie dla geyuf -- 135pln/szt
kager -- oczywiscie jest indeks i cena ( 167 detal brutto) ale nie am nigdzie w polsce w oddziale fota s.a.
robi jeszcze bosch i textar.
jakby ktos z was bylby zainteresowany ktorymis tarczami to zapraszam na pw :afro:
Ktoś namierzał te tarcze Mikoda? Które to tarcze od Accorda podchodzą przy lekkim szlifowaniu zacisku? Który model i jaki rok?
Hej Magik,
Odpowiem Ci na podstawie informacji uzyskanych od uzytkownika civic45, sprzedajacego czesci spod znaku EBC.
1.Pasuja tarcze od Accorda VI gen. 98-02 (wszystkie wersje silnikowe poza TypeR mialy tarcze 282mm 4x114.3). Po lekkim podszlifowaniu jarzma podchodza bez problemu. Sa grubsze od OEM do VTi o 1mm.
2.Pasuja tez tarcze od Preludy IV gen. (tej przedostatniej gen.). Podchodza ponoc bez modyfikacji jarzma. Sa ciensze od OEM do VTi o 1mm.
Ja wybralem EBC TG od Accorda. Cenowo sa tansze od dedykowanych do VTi, ale drozsze od tych do Preludy.
Pzdr,
Tomek
Ktoś namierzał te tarcze Mikoda? Które to tarcze od Accorda podchodzą przy lekkim szlifowaniu zacisku? Który model i jaki rok?
Właśnie też mnie one zaiteresowały.Użytkownik Pauleks je ponoc montował.Trzeba by było jego zapytać. Ich cena jest dość atrakcyjna. Ciekawe jak z jakością :rolleyes:
Ja wybralem EBC TG od Accorda. Cenowo sa tansze od dedykowanych do VTi, ale drozsze od tych do Preludy.
Ciekaw jestem jak te Mikody jakościowo i czy są dostępne do nas. Brembo i ATE gładkie są o około 100zł droższe niż gładkie EBC więc bez sensu przepłacać. Co do TG to mam mieszane uczucia po tych zdjęciach co Adamos wrzucał i co widziałem ogólnie na necie.
A co polecacie, Ferodo DS Performance czy Greenstuffy lub redstuffy? Słyszałem, że Ferodo są pomiędzy jednymi a drugimi.
Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z równymi tarczami niech pisze w tym temacie, myślę, że takie informacje przydadzą się następnym pokoleniom :)
ATE od Accorda 24.0125-0146.1 295zł szt detal w IC
Brembo 09.7928.10 270zł szt detal w IC
ate 24.0123-0106.1 ja kupowałem te tarcze z ATE. Sztuka wyszła mnie 114 zł ;] na sklep.moto.pl Klocki tez mam ATE. Ale moim skromnym zdaniem nie hamuje to za dobrze.Przysmoliłem je już pare razy
Jeżeli chodzi o MIKODE to myślę ,że te powinny być okey. Cena jest *****ista 88,56 zł + 24,40 jak chce się miec nawiercane i frezowane:D To kusi:confused:
http://www.mikoda.pl/public/sklep.php?Content=det&id=2859
Sorry poprawka.Sztuka tarczy ATE wyszła mnie 138 zł.Klocki ATE kosztowały 114 :)
Panowie a co z tylnymi ? Czy EBC TG rowniez pasuja od accorda ?
Wczoraj właśnie zakładałem tarcze na tył (co prawda ATE) i pasują od Accorda 01.90. Ich numer to 24.0110-0233.1.
W jarzmach się mieszczą z delikatnym luzem(tak jak powinno być).
Tylko nie wiem czemu klocki za grube są (EBC Redstuff) i nie chciały wejść w zaciski...
Mozesz podac numer katalogowy tych klockow RedStuff przod i tyl ?
Wysyłałem Ci już to wiadomością prywatną. Ale moge powtórzyć.
Zestaw jaki posiadam teraz na samochodzie:
Przód - klocki DP3872C, tarcze - GD1014 (wszystko EBC)
Tył - Klocki DP31193C, tarcze - 24.0110-0233.1 (klocki EBC, tarcze ATE)
Po wymianie tarcz z tyłu dopiero czuje że auto hamuje :)
Ok dzieki, jeszcze jesli moglby ktos potwierdzic iz tylne od Accorda tez podejda z EBC ...
mozecie podac ceny tych tarcz ile kosztuja w PL bo znalazlem na stronie EBC
GD1014 Front £150.95 V 4 282 47 25 23
GD1123 Rear £109.30 S 4 260 65 10 9
do tego klocki po 50funtow na przod i tyl
a co powiecie na to MINTEX klik?? (http://cgi.ebay.co.uk/HONDA-CIVIC-1-8-MB6-FRONT-REAR-MINTEX-BRAKE-DISC-PADS_W0QQitemZ330292355434QQcmdZViewItemQQptZUK_Ca rsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item330292355434&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1689|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18)
podajl zly link do tarcz od integry teraz jest juz ok sorry
albo Tarox klik?? (http://cgi.ebay.co.uk/TAROX-G88-FRONT-BRAKE-DISCS-ROVER-600-HONDA-ACCORD_W0QQitemZ290256220938QQcmdZViewItemQQptZUK_ CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2902562209 38&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A13 18)
Hmmm... Mnożąc te ceny co podałeś razy 5 zł. To wychodzi 750 zł przód i 550 zł tył (jak za sztuke to drożyzna jak za kpl to przyjemna cena) Ja za tarcze przód i klocki dałem niecały 1000 zł.
Dziwny ten mintex w anglii, a polsce to raczej części takiej budżetowej jakości i za małe pieniądze. A Tarox jakoś wogóle mi nie znany...
Xus te GD1123 to do accorda czy dedykowane civica ?
Mystek---- Accord
ceny sa za szt wiec jak odpadam wydac 250funa za przod i 200 za tyl + klocki zona by mnie smiechem zabila
dolozym bym drugie tyle i kupil sobie podobnego vti
Ziomie mam dwa razy lepsza cene ....
..... civic vti MC2/MB6 ma 1 rodzaj przod i tył i po problemie....:p
witam jeszcze raz ja z tym samym;)
na EBC za drogie jak dla mnie zeby je ladowac do rodzinnego kombi
pytanie do was
Mintex czy Apec??
lekko odnowie temat...
jakie jest mocowanie tarczy w VTI?
pod piaste czy na piaste?
Na piaste.
Żeby nie zadawać tak oczywistych pytań poniżej masz całą wiedze :D Poszukaj też dobrze to znajdziesz pod MC2 całego manuala po Polskiemu :D Pomoże Ci on w wielu nurtujących Cię pytaniach;)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=12626
Na piaste.
Żeby nie zadawać tak oczywistych pytań poniżej masz całą wiedze :D Poszukaj też dobrze to znajdziesz pod MC2 całego manuala po Polskiemu :D Pomoże Ci on w wielu nurtujących Cię pytaniach;)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=12626
może i oczywiste pytanie ale to sprzedajaący wprowadził mnie w błąd i namieszał mi w tym wszystkim
serdecznie dziękuję za pomoc :)
Czy do MB6 podejda te tarcze:
http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-2-3-16v-1993-to-1996-FRONT-BRAKE-DISCS-/261031148363?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cc6ab3b4b
Głownie chodzi mi o mocowanie bo rozmiarowo to sa ok
Czy do MB6 podejda te tarcze:
http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-ACCORD-2-3-16v-1993-to-1996-FRONT-BRAKE-DISCS-/261031148363?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cc6ab3b4b
Głownie chodzi mi o mocowanie bo rozmiarowo to sa ok
Już wysokość tych tarcz dyskwalifikuje je. Powinno być coś ok. 47-48mm a jest 35.
ma ktoś jakieś doświadczenie z tarczami TRW i ATE bo w tej chwili sa dostępne bez problemu. To samo dotycznie klocków. TRW czy ATE?
ATE tanie i nienajgorsze, TRW nie mam pojęcia.
Na tarczach ATE w tej chwili mam najechane ponad 100 tysięcy. Szczerze polecam i zmieniam spowrotem na ATE.
ATE mam do kupienia za 160zł szt a TRW za 125zł szt
Bierz ATE - na kieszeni nie zaboli a są pewne.
Witam. Trochę jeszcze o tarczach.
Czy ktoś z Was używał kiedyś tarcz APEC?
i czy podejdą od Accorda 1.8 - 2.0 '98-'03 do mojego Vti? Różnice wymiarowe są minimalne a w cenie znaczne
Accord:
DSK 2027
Vented - Mountings 4
Disc diameter 282.0mm
Disc thickness 25.1mm
Overall height 47.0mm
Centre diameter 64.2mm
Minimum thickness 23.0mm
Civic VTi:
DSK 693
Vented - Mountings 4
Disc diameter 282.0mm
Disc thickness 23.0mm
Overall height 47.1mm
Centre diameter 64.2mm
Minimum thickness 21.0mm
Jak widać od Accorda są grubsze o tylko (aż) 2.1mm.
polecam speedmax nacinane, przelatane jakieś 35-40 tys i nadal ok.
polecam speedmax nacinane, przelatane jakieś 35-40 tys i nadal ok. jedno z gorszych scierw w ic zaraz po abe i 4max. Tarczę polecam ate oraz trw na których sam jeżdżę :) tanie co do swojej jakości
Tarczę polecam ate oraz trw na których sam jeżdżę :) tanie co do swojej jakości
każdy swoje chwali;)
MadSkillz84
06-11-12, 21:15
No nie wiem,trw ate to sprawqdzone podzespoły, nie wiem jak u innych ale hamowanie jest naważniejsze,rozpędzić sie to każdy potrafi nawet TICO,ale wyhamowac tak żeby nikogo nie potrącić (każdy chyba wie jakie jest to kłopotliwe,badania na alkohol, czy na przejściu dla pieszych czy nie, odszkodowania...bla bla bla) albo żeby nie wjechać w tyłek ....no nie wiem czy naprawde wartoi zaoszczedzić kilkadziesiąt złotych, bo taqka jest różni a pomiedzy markowy,mi tarczami a shitem z chin, żeby miec spokój ducha...hmm....sami zdecydujcie...wasze hondy.....wasza sprawa.
każdy swoje chwali;)
Jak bym miał wiecej floty to bez zastanowienia by wjechal komplet ATE. Trw to był kompromis co do jakości a ceny :) Za komplet ATE po zniżkach pracownika chcieli ode mnie 320zl (Same tarcze przód) Trw 240 Jest różnica akurat na klocki Trw 100 zł :)
Dorzucę swoje 3 grosze. Od roku śmigam na tarczach Mikoda GT (nacinane i nawiercane) oraz klockach Ferrodo DS Performance, natrzaskałem ok 25-30 tyś km i jestem z nich baaardzo zadowolony. Poprzednie gładkie brembo pogięły się po 10 tyś km, mikody śmigają jak nowe, nic nie hałasuje, nic nie bije nawet po solidnym rozgrzaniu. Dodam, że prócz cywilnej jazdy męczę je regularnie na pojeżdżawkach na naszym lotnisku, rozkładamy trasę ok 1,5km-2km (dużo zakrętów bo latają u nas porobione maluchy jak i subaryny), nawet po 8-10 przejazdach pod rząd nie zauważyłem żadnych dziwnych zachowań tarcz czy klocków. Do tego dochodziły jeszcze jakieś superoesy w Poznaniu czy Rajd Wałecki w randze KJS gdzie mikody spisały się na medal. Szczerze polecam, zwłaszcza że cena pozytywnie zaskakuje :)
MadSkillz84
09-11-12, 12:21
Ja za to na soich tarczach TRW zrobiłem 30 tsi z czego miałem wypad w góry gdzie w wiekszosi albo sie wjeżdza no a później zjeżdza trztymając pedał hamulca przez kilka km.wiec cały czas trze i grzeje sie tarcza a i padało,czyli tarcza rozgrzana za chwile najazd na kałuże...para z kół i dalej jazda:D wszystko cacy,zadnego bicia i wygięć,no i bardzo powoli sie ścierają.
Zgadza się, TRW to dobre tarcze ale jeśli ktoś ma ciężką nogę lub/i katuje wóz na imprezach amatorskich to efektywniejsze będą nacinane i nawiercane (lepsze odprowadzenie gazów i ciepła).
Temat jest o tarczach do vti, z takim silnikiem to bym się nawet nie zastanawiał jakie brać. Jak już ktoś bierze furę z taką mocą i spalaniem ;-) to raczej nie po to by uskuteczniać eko "drajwing" hehe
Wysłane za pomocą Tapatalk 2
Ale występują tarcze Mikoda o średnicy 282 mm i rozstawie 4x114 ?
Zerknij na stronę producenta, atm mikoda wklep w google. Głowy nie dam ale wydaje mi się że tak, mna bank ten rozstaw mają więc i rozmiar pewnikiem będzie.
Wysłane za pomocą Tapatalk 2
Na stronie producenta nasze modele MB/MC są podciągnięte pod V generację :P
Niestety przy tarczach przód/tył do MB6 jest napisane: niedostępne. :(
Bo obecnie nie ma Mikody nacinanej (ew. nawiercanej) do VTi. Nie wiem dlaczego tarcze Speedmax (nacinane) są tak krytykowane. Sam takie kupiłem jakiś czas temu i zachowują się super. Często dostają baty i jak na razie zero bicia a z klockami Ferodo Premier nie odczułem fadingu.
Nie wiem dlaczego tarcze Speedmax (nacinane) są tak krytykowane. Sam takie kupiłem jakiś czas temu i zachowują się super. Często dostają baty i jak na razie zero bicia a z klockami Ferodo Premier nie odczułem fadingu.
potwierdzam
A gdzie można nabyc te tarcze Speedmax?
InterCars
http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1
C44007JCTU - tył
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?27596-Tarcze-Speedmax
Może być Intercars, ale jak szukałem to były tańsze sklepy. Chyba że masz zniżkę.
przód: C34035JCTU
tył: C44007JCTU
Ok. Powróce do pytania
"
Czy ktoś z Was używał kiedyś tarcz APEC?
i czy podejdą od Accorda 1.8 - 2.0 '98-'03 do mojego Vti? Różnice wymiarowe są minimalne a w cenie znaczne
Accord:
DSK 2027
Vented - Mountings 4
Disc diameter 282.0mm
Disc thickness 25.1mm
Overall height 47.0mm
Centre diameter 64.2mm
Minimum thickness 23.0mm
Civic VTi:
DSK 693
Vented - Mountings 4
Disc diameter 282.0mm
Disc thickness 23.0mm
Overall height 47.1mm
Centre diameter 64.2mm
Minimum thickness 21.0mm
Jak widać od Accorda są grubsze o tylko (aż) 2.1mm. "
Wg manuala jet tak:
przód
Grubość tarczy hamulcowej:
Nominalna:
Silnik B18C4: 22,9 - 23,1 mm
Pozostałe silniki: 20,9 - 21,1 mm
Dopuszczalna: 19,0 mm
Dopuszczalna różnica grubości: 0,015 mm
tył:
Grubość tarczy hamulcowej:
Nominalna: 9,9 – 10,1 mm
Dopuszczalna: 8,0 mm
Dopuszczalna różnica grubości: 0,015 mm
A jakie klocki polecicie do zestawu Speedmaxów na przód?