Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozebranie tapicerki drzwi bocznych kierowcy

KiTT
22-05-07, 07:42
jak to zazwyczaj bywa latwiej cos popsuc niz naprawic :D
Musze zrobic plastik prowadnicy oraz dokrecalem glosnik. z rozebraniem drzwi nie mialem wiekszych problemow. ale ze zlozeniem juz tak. jak najlepiej nakladac tapicerke na drzwi? Macie jakis sposob? u mnie nie chce wskoczyc w swoje miejsce. czy ta plastikowa krawedz tapicerki ma zajsc za metalowy rant w drzwiach? najwiekszy problem sie robi na przodzie drzwi w miejscu trojkata lusterka, tam tapicera powinna zajsc pod niego ale mam problem ja ta wcisnac a jak wyjme trojkat to ciezko pozniej dopasowac to wszystko... HELP bo robi sie glosno w aucie

Civic '99
22-05-07, 08:01
zobacz czy nie powyginała się metalowa listwa na boczku bo czasami jak wyjdzie z zaczepów to się nie chce założyć całość

KiTT
22-05-07, 08:23
jest wygieta, wlasnie od strony lusterka jeden zaczep jest lekko oderwany. Poprawic mocowanie i powinno wejsc?

Gruszka
22-05-07, 08:35
Pierwsze zdejmowanie/zakladanie boczka jest rzeczywiscie trudne, ale potem idzie latwo :) Musisz poprawic mocowanie uszczelki szyby w boczku (dokladnie i mocno podoginac blaszki), potem zakladac boczek dociskajac mocno plasik pod ta uszczelka szyby tak aby zaszedl za metalowa krawedz w drzwiach. Zaczynaj jakies 10-15cm przed trojkatem, unoszac wysoko ta czesc boczka, gdzie jest otwor na przycisk otwierajacy drzwi od srodka. Jesli dobrze zaczniesz, boczek wskoczy sam, bez silowania. Do jego zalozenia nie trzeba wyciagac trojkata.

KiTT
22-05-07, 17:21
Dziekuje slicznie jak tylko posklejam ten plasticzek od prowadnicy to stestuje Twoja metode :)

[ Dodano: Sob 26 Maj, 2007 ]
OK! potwierdzam sprawdzony spsob wszystko blyskawicznie, podstawa to nie odstajaca tapicerka od plastikowego boczku.
Aha i dodam ze cala operacje robic najlpiej na otwartym oknie wtedy latwo wymanewrowac tak aby plastik trafil za rant blachy