PDA

Zobacz pełną wersję : Sub + Wzmak do ALPINE CDM-7856RM

Ben
21-05-07, 23:55
Witam, na wstepie napomne iz chcialbym zmontowac sobie jakis subik ze wzmacniaczem.
Jezeli chodzi o sam glosnik narazie mysle o czyms niedrogim - tj alphard 30cm 200 rms + wzmacniacz BLAUPUNKT GTA 2 170 rms; wrzucic to kumpel radzi mi do pudla ~45l z 2 bass reflexami. Czy to razem zmontowane da rade? { btw gdzie moge dostac jakis fajny programik obliczajacy optymalne rozmiary pudla pod glosnik i jego moc? }

Oraz to co mnie najbardziej interesuje - w tym radiu tj ALPINE CDM-7856RM mam cos takiego jak Sterowanie poziomem sygnału subwoofera - co to jest? mam to w menu i aktualnie kiedy nie mam suba podlaczonego nie odczuwam jakiejs roznicy kiedy sie tym bawie - co tak naprawde daje mi ta funkcja i jak podlaczyc wyzej wspomniany subik zeby dzaialala? Czy wystarczy podpiac z radia wyjscie na wzmaka czinczem ;) i juz ta kontrola bedzie aktywna? czy moze potrzebna bedzie inna kombinacja alepejska? Pomozcie :)

Z gory thx za odpowiedz i pomoc :)

aha i czy moze ktos wie czy moge w swoim radiu od razu jednym przyciskiem szybko wyciszyc glosniki? jest w ogole cos takiego u mnie moze sie ktos spotkal z tym?

ppm702
22-05-07, 00:13
wzmak do radia do chinchy opisanych jako sub-out i będzie działać.

Bass reflex będzie ok jeśli lubisz koszmarny dźwięk tub. Jak chcesz choć trochę normalnego grania to obudowa zamknięta