Zobacz pełną wersję : pomocy!! awaria brak iskry
jdm ass fuck
14-12-11, 22:49
witam wszystkich forumowiczów mam problem a mianowicie kilka dni temu do hondzinki wpakował mi sie jakis gryzon i pogryzł kable zapłonowe.samochód odpalił pochodził troche. po przegazówce cos wybiegło z pod auta i furak zgasł. miałm inne przewody do hondy ale ich wymiana nic niedała...co mam robic? jak zdiagnozowac usterke? jest moze jakis przekaznik który mógł sie spalic ? gdy gryzon przebił kable?mowa o civic hb z silnikiem d16z2 5gen
prawdopodobnie masz do wymiany modul w aparacie zaplonowym. modul sie potrasi popsuc kiedy kabel od swiecy jest wyciagniety(w tym przypadku przegryziony)
jdm ass fuck
14-12-11, 23:24
a jak wygląda ten modół gdzie sie znajduje i jakie są koszta?
Jak nie ma iskry to raczej cewka.
Moduł i cewka są w aparacie zapłonowym.
Tydzień temu przerabiałem nieodpalające auto. Uwalony był moduł, a iskra była.
Jak przegryzl kabel to iskra nie miala ujscia w mase i poszla w powietrze i dlatego cewka padla.koszt okolo 90zł
jdm ass fuck
15-12-11, 16:44
http://allegro.pl/cewka-zaplonowa-honda-civic-iv-90r-i1944243510.html znalazłem cos takiego to to?
cewka to to do czego jest przykręcona kopułka z palcem?w d16z2???
bo skoro tak to tam gdzie przychodzi ta mała spręzynka co daje napięcie na kopułke jest cos pozatym tej spręzynki? bo ja mam samą
wpierw kup moduł, potem ew cewke.
jdm ass fuck
15-12-11, 20:09
dzis doszłem do tego po rozebraniu aparatu zapłonowego ze z cewki idzie prond na przewody z modułu idą do niego dwa kabelki plus i minus po odkreceniu ich od modulu i podłączeniu prostej żarówki na 12v z dwoma kabelkami i pokręceniu rozrusznikiem zarówka sie zapaliła. po podłączeniu przewodów z cewki do modulu i podpięciu przewodu do tej spręzynki i masy zarówka sie niezapaliła. moim zdaniem moduł. a co wy myslicie>?
100 procet cewka, jak kolega wyzej gdzies pisal, jak nie ma ujscia do masy to w hondach pala sie cewki
jdm ass fuck
15-12-11, 21:08
po dogłebniejszym poszukiwaniu na allegro wyszło ze cewka jest zepsuta poprostu pomyliłem nazwy:P moduł to ten przekaznik z tyloma wtyczkami a cewka to czarne przykręcone dwoma sróbami do aparatu z dwoma przewodami. i wystająca spręzynka z plastikowej tulei
cewka zamuwiona. o przebiegach naprawy napisze. cena 65 zł z przesyłką nowa
jdm ass fuck
26-12-11, 00:13
witam kolegów
tak jak mówiliscie i po moich ustaleniach. padła cewka:) po wymianie znów pięknie warczy az do czerwonego dziekuje za porade