Zobacz pełną wersję : Zbiorniczek z płynem do ABS?
Witam.
Niedawno kupiłem Hondę Civic z 1999 r. z silnikiem 1.4. Sprawdzam poziom płynów i nie wiem gdzie znajduje się zbiorniczek z płynem do ABS. W instrukcji jest rysunek, ale nie łapię gdzie to jest.
Czy ktoś może opisać, a jeszcze lepiej pokazać na zdjęciu, gdzie znajduje się ten zbiorniczek?
Czy to możliwe, aby z tego rocznika były też wersje bez ABS?
A czy zbiorniczek "z płynem od ABS" to nie jest przypadkiem zbiorniczek z płynem hamulcowym ?
Chyba, że ja o czymś nie wiem.
wychodziły wersje bez ABS ja taką mam i mam 99r....a to nie wiesz co kupiłeś?? jak nie wiesz czy masz ABS to jedź na jakąś pustą ulicę i wciśnij mocno hamulec jadać ok. 50km/h...jak Ci się koła zablokują to nie masz ABS'u jak poczujesz pod nogą "drganie" pedału tzn, że masz ABS.
A czy zbiorniczek "z płynem od ABS" to nie jest przypadkiem zbiorniczek z płynem hamulcowym ?
Chyba, że ja o czymś nie wiem.
no właśnie :) ale to taka mała sugestia :o
Instrukcja wspomina o dwóch różnych zbiorniczkach, do układu hamulcowego i do ABS (są tez odpowiednie rysunki).
Najłatwiej zobaczyć czy kontrolkę przy odpalaniu masz, jak się świeci kontrolka ABS to prawdopodobnie masz.Co do płynu no cóż, ja też nie wiem gdzie jest płyn do ABS-u, ciągle żyłem w nieświadomości że to zbiorniczek do płynu hamulcowego ;)
to jak nie masz tego zbiorniczka to znaczy że nie masz ABS'u proste i logiczne prawda??
dziękuje
to jak nie masz tego zbiorniczka to znaczy że nie masz ABS'u proste i logiczne prawda??
dziękuje
No i wszystko jasne ;)
jak wszystko jasne to zamykamy :o bo zaraz wyjdą jakieś nowe historie z tym związane :o