Zobacz pełną wersję : Buczenie nawiewów.
Zygfrydiusz
21-05-07, 19:08
Obrazkowo, żebyście zrozumieli o co mi chodzi :P...
http://www.youtube.com/watch?v=a5zsF9kWXsk
1. Normalne to ?
2. Jeśli nie to jak się tego pozbyć ?
Niby nie przeszkadza mi jak puszczę muzę bo zazwyczaj leci u mnie dość ciężki metal i zagłusza to, ale jednak czasem chce człowiek przyciszyć, aby porozmawiać z współpodróżnymi...
1. przeczyśc kanały wentylacyjne
2. wyczyśc łopatki wentylatora bo może coś sie przykleiło i jest żle wyważony
3. być może łożyska wentylatora powiedziały że mają dosyć i chcą żeby je wymienić
mam to samo :D ja osobiscie stawiam na lozysko wentylatora ale nie chce mi sie tego rozbierac ...
Ja to naprawiłem poprzez wyjęcie liścia z wentylatora, ale u Ciebie jakoś inaczej to ryczy. Primo sprawdź wentylatorek.
sprawia wrazenie jakby wentylator w rezonans wpadal. sproboj go wyjac i sprawdzic czy nie ma luzu i czy jest czysty...
A ja w przeciwienstwie do moich przedmowcow stawiam na wentylator, moze trzeba go wyczyscic lub lozysko niedomaga :>
Mialem to samo w wentylatorzy byly liscie :P.
Pozdro,
Zygfrydiusz
23-05-07, 00:34
Liście... hm to może być całkiem prawdopodobne. To ja szukam jakiegoś schematu co i jak trzeba rozkręcić, żeby się tam dostać :P. No chyba, że ktoś to ma to byłoby miło :P
rowniez jestem za schemacikiem co gdzie jak rozlozyc zeby sie dobrac u mnie do tego, bo czasem slychac taki dziwny szum, moze jakies fotki do modelu mojego czy cos gdzie to wyjac ? :D
Bylo o tym niedawno nie przesadzajcie, moze jeszcze film chcecie...? Raptem 5 srubek jest do odkrecenia :djablek:
:szukaj:
Gruszka z gruchy tych leni.....hehe.Ludzie macie dział Manuale i instrukcje serwisowe do Hondy Civic 5D (1995-2000) tam sa schematy i rysunki wejsc otwozyc znalesc model i wszystko jak na dłoni...lenistwo nie zawalnia od myslenia... :bicie:
co do nawiewów. Mam pytanko na I i II nie chce mi dmuchać wogle dopiero od III włącza sie wentylacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak myślicie co to może być ???????????
co do nawiewów. Mam pytanko na I i II nie chce mi dmuchać wogle dopiero od III włącza sie wentylacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak myślicie co to może być ???????????
Następny leń !!!!!!!!!!!!
Wszystko podać na tacy :box:
http://www.hondapodkarpacie.pl/viewtopic.php?p=1137#1137
sorki zaraz jak napisałem posta znalazłem o tym :PP sorki na drugi raz przeszukam najpierw forum :P
sorki zaraz jak napisałem posta znalazłem o tym :PP sorki na drugi raz przeszukam najpierw forum :P
Trzymam Cie za slowo. :zamkniete oczy:
:)