Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : WISECO

serek86
21-05-07, 13:09
Witam

Mam pytanko:

czy ta firma jest godna polecenia u uwagi WISECO? czy lepiej zainwestowac w cos z cyklu Egale...

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam

hcc
21-05-07, 14:13
czy ta firma jest godna polecenia u uwagi WISECO? czy lepiej zainwestowac w cos z cyklu Egale...

nie wiem w co dokladnie chcesz inwestowac, ale.... WISECO to jeden z najlepszych producentow tlokow na swiecie, natomias firma EAGLE zajmuje sie glownie produkcja korb i walow korbowych ( kutych ). www.eaglerod.com www.wiseco.com

serek86
21-05-07, 14:22
wiec tak planuje montarz turbo i zastanawiam sie czy najpierw zrobic soft turbo i pozniej wrazie czego zakuc i bawic sie dalej czy obrazu zakuc( tzn io tak bedzie zakuty z racji turbo nie wazne czy to bedzie 230km opcja soft czy wyzej) znalazlem secik tzn kute tloki WISECO z korbami eagla brak panewel ale wrazie czego nie sa to kosztu straszne w polsce wiec juz na miejscu bym zakupil...

wiec rozumiem ze WISECO jest firma godna polecenia milo to wiedziec:] wiec juz wiem na jaka firme padnie jesli chodzi o tloki

ddziekuje za odpowiedz

pozdrawiam
Łukasz Łukowski

Adam R.
25-06-07, 19:14
nie zapomnij ze zmiana korb i tlokow na nie fabryczne wiaze sie z wywazeniem walu bo pewnie beda mialy inna mase niz fabryczne

!markos
26-06-07, 11:10
masa korb/tlokow ma znaczenie tylko w wypadku silnikow w ukladzie v. w rzedowych nie ma to znaczenia, byle kazdy komplet tlok/korba wazyl tyle samo.

serek86
06-07-07, 20:57
wał rownież należy wymienić przy zakówaniu czy może zostać z d16z6? niestety mój D16a zlapal wody przez stozek i teraz mam d16z6... i dokładnie nie wiem jak sprawa sie ma do wału. Panewki rownież tzreba zmienic rozumiem.

hcc
08-07-07, 22:15
nie musisz zmieniac walu, jest wystarczajaco wytrzyaly, co do panewek to w zaleznosci w jakim stanie sa obecne.

serek86
26-12-07, 16:26
Witam

Przepraszam ze odkupuje temat... ale chodzily mi po glowie dziwne tematy co zrobic dalej czy sprzedac auto kupic cos innego ale nie moge go sprzedac... przywiazalem sie do niego i lubie to autko... nadal sie zastanawiam ale moje pytanie brzmi czy ten zestawik tlokow i korb da rade przy jakiejs rozsadnej mocy (nominalnie pisza ze dadza rade do 350bhp... wiec cos jeszcze jest potzrebne zeby "bezpiecznie" turbic civka? tzn domyslam sie ze z gora tez by tzreba bylo cos zrobic...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/D16-Civic-CRX-Si-Turbo-Engine-Kit-Pistons-Rods-Gasket_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118QQcat egoryZ33623QQihZ008QQitemZ180196172709QQrdZ1QQsspa genameZWD1V

pozdrawiam

Pati
26-12-07, 17:07
w jaka moc celujesz?

serek86
26-12-07, 18:51
Pati bardzo uszczesliwila by mnie 3 na poczatku badz zblizona wartosc... choc na poczatek sympatycznie wygladalo by jakies 220-250bhp... podobno 220bhp bez kucia jedna z firm proponuje bo tyle moga korby wytrzymac seryjne...
wacham sie mowiac szczeze co mam zrobic bo mam 2 opcje... ale jakos wolal bym turbo jak narazie... tak mi sie wydaje.

p.s: Pati wiesz moze czy te graty sa cokolwiek warte czy to wyzucenie kasy w bloto?

pozdrawiam

Pati
26-12-07, 20:52
3 z przodu to tulejowany blok.
korby dobre, tłoki niezłe. panewki dobre. uszczelki kiepskie.

serek86
27-12-07, 00:04
tulejowany blok...? przepraszam ale nie znam sie coz to znaczy? i jaki moglby byc tego koszt? czyli z tego zestawu uszczelki wrazie W. poszly by w zapomnienie.

Pati
27-12-07, 09:13
zanim się rzucisz na 3 z przodu duuuzo poczytaj. albo szykuj worek kasy i oddaj silnik komus do zrobienia.

serek86
27-12-07, 13:01
co nieco juz wiem o kosztach... no chyba ze faktycznie mnie to przerosnie....
sam nie mam w planach tego robic z racji ze nie mam o tym zielongo pojecia... a jednak to nie jest zabawka za tys czy 2 zlotych... ktora popsujesz bedzie Ci szkoda i kupisz kolejna... bez zalu.

dlatego wlasnie sie wacham co zrobic...

Romi
27-12-07, 15:27
zakuj motor bez tulei, HCC ma taki zestaw i nie narzeka chyba a i sporo aut zniszczył, pamietaj o jednym jak robisz T to Nm sa bardziej niszczace niz PS

Pati
27-12-07, 18:22
270hp na nietulejowanym D to igranie z żelaznym deszczem.

serek86
27-12-07, 18:31
Pati mam prosbe jak bys mogl mi napsiac na p.s: ile mniej wiecej tulerowanie kosztuje i dokladnie polega... oraz jakie wartosci sa "bezpieczne" bylbym bardzo wdzieczny.

pozdrawiam

krystianITR
27-12-07, 19:26
Pati mam prosbe jak bys mogl mi napsiac na p.s: ile mniej wiecej tulerowanie kosztuje i dokladnie polega... oraz jakie wartosci sa "bezpieczne" bylbym bardzo wdzieczny.

pozdrawiam
Z 5 tys wraz z tulejami i montazem w blok...

serek86
28-12-07, 11:44
to koszt tulejowania juz znamy teraz drogie czesc pytania... ile bez tulejowania w miare ebzpiecznie jest wstanie d16z6 wytrzymac (oczywiscie z kutymi tlokami i korbami)?

pozdrawiam

Pati
28-12-07, 12:31
:szukaj:
bo było nie raz...