Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nieszczelność układu wydechowego?

prz3mo
28-05-05, 09:35
Otóż w pewnym zakresie obrotów słychać przez chwile taki metaliczny pogłos (brzęczenie) dochodzący albo spod auta (środek) lub z jego końca gdzies.. Potem dzwiek ten ustaje. Dzieje sie tak w momencie gdy jade na dosc wysokim biegu z niska predkoscia.. Gdy wrzuce nastepny bieg, troche pociągne, znow pojawi sie w pewnym momencie ten dzwieku,potem znow ustaje itd... Co to moze byc? Wydaje mi sie,ze jakas nieszczelnosc ukladu wydechowego chyba, ale moze sie myle...

dzierzans
28-05-05, 09:50
ja mialem takie objawy jak opisujesz. okazalo sie ze poprostu przerdzewial mi troszki katalizator i brzeczala sruba ktora puscila - wywalilem ja i jest gitarrra :D

prz3mo
28-05-05, 10:06
ja mialem takie objawy jak opisujesz. okazalo sie ze poprostu przerdzewial mi troszki katalizator i brzeczala sruba ktora puscila - wywalilem ja i jest gitarrra :D

Śruba ktorą jest przykrecony katalizator?

jinjet
28-05-05, 10:25
w okolicach katalizatora jest kilak srobek ( te ktore lacza go z reszat ukladu wycdechowego) sa tez srodki na samej obudowie katalizatora ( taka jakby blacha okronna " plaszcz") sprawdz wszystkie ale to wcale nie musi byc przyczyna tego brzeczenia.

elmer
28-05-05, 11:20
Oslona katalizatora, ona lubi rezonowac. Chyba nawet manual mow, ze wymienia sie ja co 100 000 km.

[ Dodano: 28 Maj 2005, 11:21 ]
W ogole to wjedz na kanal, wez klucz w reke i napier... uderzaj we wszystko po kolei od kolektora do konca - to sie dowiesz co halasuje.

prz3mo
28-05-05, 13:53
ok, dzieki wszytskim. W tygodniu jak zdążę podjade na jakis kanal i zobacze co i jak...

dzierzans
28-05-05, 16:20
w okolicach katalizatora jest kilak srobek ( te ktore lacza go z reszat ukladu wycdechowego) sa tez srodki na samej obudowie katalizatora ( taka jakby blacha okronna " plaszcz") sprawdz wszystkie

dokladnie :D