Zobacz pełną wersję : Nieszczelność układu wydechowego?
Otóż w pewnym zakresie obrotów słychać przez chwile taki metaliczny pogłos (brzęczenie) dochodzący albo spod auta (środek) lub z jego końca gdzies.. Potem dzwiek ten ustaje. Dzieje sie tak w momencie gdy jade na dosc wysokim biegu z niska predkoscia.. Gdy wrzuce nastepny bieg, troche pociągne, znow pojawi sie w pewnym momencie ten dzwieku,potem znow ustaje itd... Co to moze byc? Wydaje mi sie,ze jakas nieszczelnosc ukladu wydechowego chyba, ale moze sie myle...
ja mialem takie objawy jak opisujesz. okazalo sie ze poprostu przerdzewial mi troszki katalizator i brzeczala sruba ktora puscila - wywalilem ja i jest gitarrra :D
ja mialem takie objawy jak opisujesz. okazalo sie ze poprostu przerdzewial mi troszki katalizator i brzeczala sruba ktora puscila - wywalilem ja i jest gitarrra :D
Śruba ktorą jest przykrecony katalizator?
w okolicach katalizatora jest kilak srobek ( te ktore lacza go z reszat ukladu wycdechowego) sa tez srodki na samej obudowie katalizatora ( taka jakby blacha okronna " plaszcz") sprawdz wszystkie ale to wcale nie musi byc przyczyna tego brzeczenia.
Oslona katalizatora, ona lubi rezonowac. Chyba nawet manual mow, ze wymienia sie ja co 100 000 km.
[ Dodano: 28 Maj 2005, 11:21 ]
W ogole to wjedz na kanal, wez klucz w reke i napier... uderzaj we wszystko po kolei od kolektora do konca - to sie dowiesz co halasuje.
ok, dzieki wszytskim. W tygodniu jak zdążę podjade na jakis kanal i zobacze co i jak...
w okolicach katalizatora jest kilak srobek ( te ktore lacza go z reszat ukladu wycdechowego) sa tez srodki na samej obudowie katalizatora ( taka jakby blacha okronna " plaszcz") sprawdz wszystkie
dokladnie :D