Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Opony asymetryczne w moim eg5

Grzesiek_Devil_
12-12-11, 22:01
Mama nadzieje ze dobry temat , jak by co przepraszam.
Panowie ktorzy beda cos wiedziec w tej kwesti prosze o porade ... chodzi mi o moje opony 2 opony z prawej strony od pasazera(przod i tyl) mam do wyrzucenia... oponki mialem takie http://www.oponylux.pl/ceneo/opony-osobowe/opony-letnie-cooper-zeon-xtc-195-50-r-15-82v-7000139.html maja u mnie cos kolo 1 tys przebiegu... jest to opona asymetryczna i teraz pytanie czy z 2 lewych moge je zarzucic na jedna os czyli jedna lewa druga prawa ? bubu mi pisal ze nie... ale jak probowalem sobie to w glowie wyobrazic to jak sciagniemy opone z felgi i obrocimy je o 180 stopni to dalej mamy napis autside na zew ? dobrze mysle ?

Budziniak
12-12-11, 22:26
dobrze myślisz. wystarczy całe koło załozysz tam gdzie potrzebujesz opony nie musisz zdejmować.

Grzesiek_Devil_
12-12-11, 22:34
potwierdzi to ktoss :)

reaktor
12-12-11, 22:45
zalezy czy jest kierunkowa
ale chyba nie ma asymetryczynych kierunkowych

Budziniak
12-12-11, 22:48
potwierdzi to ktoss co tu chcesz potwierdzać ? Luknij na zdjęcie tej opony w linku i sam odpowiedz na pytanie które zadałeś w pierwszym poście

miles
12-12-11, 22:54
tak możesz tak zrobić jak Rafała napisał....mój brat ma podobne opony u siebie i niema problemu...zakładasz je jak chcesz i na które koło chcesz...nie ważne czy to lewe czy to prawe ...czy przód czy tył