PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z elektryka [szyba pasarzera, Zapalniczka, Wskaźnik Paliwa]

FreQ
12-12-11, 21:56
Panowie od kilku dni stalo cos mi sie z autem jak w temacie
Nie działa mi szyba pasarzera zmienialem włącznik i nic od kierowcy moge ja otworzyc bez problemu... moze tam jest jakis przekaźnik?
Przestal działac wskaźnik paliwa a poprzednio działał przed remontem silnika...
I ostatni mój problem to zapalniczka pzrestała działac a działała bezpiecznik jest ok mysle ze to jakis przekaźnik

Civic 95 Vgen Sedan

Freeman85
13-12-11, 16:02
Może zacznij od sprawdzenia miernikiem masy zapalniczki. Ustaw miernik na sprawdzanie ciągłości układu (badanie diody) czyli na tryb pikania gdy jest zwarcie. I dotknij masy zapalniczki (czyli chyba dno wtyczki - ale sprawdź najpierw miernikiem) oraz obudowy samochodu (tam gdzie nie jest pomalowany) powinno pikać. Jeśli tak to szukasz dalej, jak nie pika tzn możesz ograniczyć poszukiwania do kabla masy.

FreQ
13-12-11, 23:47
jutro zaczne dłubać szeżej a jeszcze pytanie mama takie czy w moim aucie da sie tak zrobic by radio chodzilo do chwili wyjecia kluczyka ? Nie do wylaczenia zaplonu a wyjecia kluczyka np w pozycje nr 1 :) bo tez bym tak alarm podpioł bo juz 2 razy mi sie zatrzasnoł kluczyk

suchy173
14-12-11, 12:59
czy w moim aucie da sie tak zrobic by radio chodzilo do chwili wyjecia kluczyka ?
jest to możliwe tylko radio musi mieć funkcję logiki zapłonu (ignition logic)

Feniks333
14-12-11, 18:23
bo tez bym tak alarm podpioł bo juz 2 razy mi sie zatrzasnoł kluczyk

Nie rozumiem tego fragmentu, jak Ty chcesz alarm podpiąć i jak Ci się ten kluczyk zatrzasnął??