PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z podświetleniem wnętrza

michal660
12-12-11, 20:48
Witam, posiadam civica VI gen. w wersji liftback 5d. Otóż mam taki problem, że w jednym momencie przestała świecić mi lamkpa oświetlająca wnętrze i pomimo wymiany żarówki na nową ona dalej nie świeci co może być tego przyczyną? Dodam jeszcze że lampka w bagażniku nie świeci od momentu zakupu samochodu i właśnie dzisiaj kiedy próbowałem zamontować tam nową żarówkę przestały świecić obydwie. Proszę o porady.

kyzer
12-12-11, 20:50
a co znaczy, że kiedy próbowałeś zamontować przestały obie? Może coś zwarłeś, patrzyłeś na bezpiecznik?

michal660
12-12-11, 20:54
wiec tak po zakupie samochodu w bagażniku wgl nie było żarówki, dzisiaj kupiłem żarówki i zamontowałem ją w bagazniku ale niestety nie zaświeciła i co się póżniej okazało, że żarówka w środku samochodu też nie świeci a kilka minut wcześniej wszystko było ok.

kyzer
12-12-11, 20:59
To coś tam jest popsute, wyjmij tą żarówkę z bagażnika, zlokalizuj bezpiecznik i sprawdź bo go pewnie spaliło.
Porozbieraj w bagażniku i poszukaj co jest spaprane bo pewnie dlatego nie było żarówki.

michal660
12-12-11, 21:49
Wielkie dzięki kyzer, rozgrzebałem co nieco i co się okazało że bezpiecznik pali poprostu ta nowa żarówka którą wkładam do bagażnika, kiedy włożyłem jeszcze inną żarówkę i zmieniłem bezpiecznik wszystko zaczęło świecić i lampka wnętrza i w bagaznika :)