Zobacz pełną wersję : D14A4 - problem z odpaleniem powypadkowym
Witam. Niedawno odebrałem mojego Civica '96 z naprawy powypadkowej. Że tak ujmę naprawa ograniczała się do pewnego etapu. Co ważne zaznaczenia auto od dzwona stało nieużywane przed naprawą... 1,5 roku.
Niestety nie da się jej odpalić. Po podpięciu akumulatora, włożeniu i przekręceniu kluczyka na I zaczynają migać awaryjne oraz zielona dioda od immo. Słychać że lekko kręci, dusi ale nie daje zapłonu. Oprócz tego auto ma autoalarm (z odciętą obecnie syreną) American Legend CS 9218.
Gdzie może leżeć problem?
a po wypadku palilo ?? bo moze czujnik przeciazeniowy zadzialal i odciol zaplon, jest on gdzies kolo puszki bezpiecznikow tylko nie wiem czy we wszystkich modelach civica
Tez podejrzewam ten czujnik,tu masz wiecej info http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?28377-Pilnie-Gdzie-Sie-Znajduje-Czujnik-Uderzeniowy&highlight=czujnik+uderzeniowy
zapewne czujnik wstrzasowy/uderzeniowy :) kiedys pare razy uderzylam mlotkiem w tunel srodkowy i wyskoczył :) hihi
Odpaliła. Wstrząsówka została wyłączona. Natomiast jakiś problem był chyba na immo. Potrzebował trochę czasu żeby puścić. Możliwe że nieużywany kluczyk się rozkodował na jakiś czas?
Obecnie pali. Jednak obroty skaczą między ok. 600 a 1800. Bardzo równomiernie. Świeci się również kontrolka akumulatora. Mechanik doradził że wszystkie czujniki oraz komputer muszą się poukładać po tak długim okresie bez użytkowania.
Czegoś jeszcze szukać obecnie?
Mechanik doradził że wszystkie czujniki oraz komputer muszą się poukładać
Niech mechanik sobie w głowie poukłada.
Również uważam jak Saiti :D
Czy ten mechanik na 5 lat i chodzi do przedszkola czy zadał sobie np, chociaż odrobinę trudu jaką jest wzięcie miernika i zmierzenie wartości ładowania na akumulatorze ? :D