PDA

Zobacz pełną wersję : Wahacz poprzeczny tylny

msr
11-12-11, 17:15
Witam!
Przymierzam się do wymiany tulejek (nieźle wybitych ;p ) na wahaczach poprzecznych na tylnej osi. Są tam po 3 tulejki na stronę, czyli łącznie 6 sztuk. W sklepie za jakieś zamienniki zażyczono sobie ok. 30zł/szt. Tak więc koszt to 180 zł za całość.
Pytałem też o cały kompletny wahacz i nigdzie nie można go dostać... Czy ktoś z Was kupował może nowy wahacz? (oprócz ASO oczywiście ;P )
Jeśli tak to proszę o namiary i cenę za jaką kupywaliście.
Jeśli różnica będzie nie duża w cenie, to chyba wolałbym kupić całe wahacze i się nie bawić we wciskanie tych tulejek - nie mam za bardzo miejsca na takie zabawy, a doświadczenia też nie wiele ;)
Pozdrawiam

demonobiker
11-12-11, 20:12
przerabiałem temat ostatnio, wachacz tylko w aso cena około 350-400zl sztuka. zaś z tulejami jest inny problem schodziłęm wszstkie sklepy chyba w częstochowie zaczynjąc od dużych kończąc na małym i takich z częściami typowo do japońców i takich ogólonych i wszedzie rzekomo te tuleje były ale jak przychodziły to wogóle nie pasowały były większe, szersze dłuższe mimo iż w opisach katalogowych wymiary były identyczne. sprawa zakończyła się tym iż kupiłem na aukcji w necie używany wachacz za 50zl z tulejami wsadziłe m i hula mam nadzieję że tuleje zaraz się nie posypią

szastal
11-12-11, 23:13
Dużo osób zakłada poliuretan i ja też mam taki zamiar, komplet na tył bez dużych cukierków około 550zł z chyba 750zl do naszego auta, poszukaj sobie w necie strongflex , już kilka osób na tym tu śmiga.

MisieK1989
12-12-11, 11:23
Dużo osób zakłada poliuretan i ja też mam taki zamiar, komplet na tył bez dużych cukierków około 550zł z chyba 750zl do naszego auta, poszukaj sobie w necie strongflex , już kilka osób na tym tu śmiga.

Tak, masz absolutną rację ! moja Hania w tym tyg wzbogaciła się o taki właśnie kompletny zestaw tulejek, bez dużych cukierków i jest super ;) nie wiem czemu każdy twierdzi, że jest twardo...

nikog0
12-12-11, 12:32
Tak, masz absolutną rację ! moja Hania w tym tyg wzbogaciła się o taki właśnie kompletny zestaw tulejek, bez dużych cukierków i jest super ;) nie wiem czemu każdy twierdzi, że jest twardo...

tzn że po założeniu poliuretanu robi się troszkę twardszy tył ? (to by się przydało chyba każdej hance w serii, bo ma bardzo miękki tył). A cukierki też można kupić normalne ? bo nie wiem które gumy w zawieszeniu tylnym najbardziej wpływają na jego twardość...

Ile trzeba dać $ za normalny zestaw tulejek na tył zwykły? Bo o poliuretanowych wyżej ktoś pisał. Cukierki to wiem, że ok 100 pln oba.

MisieK1989
12-12-11, 12:46
jeżeli chcesz kupować duże cukierki to tylko OEM ja kupowałem z jdmshop.pl po 115/szt , tak tył się robi troszkę twardszy i się mniej ugina na boki, polecam odrazu wymienić łączniki staba z tylu... ( się okazało ze też mam do wymiany, jak wyciągałem wahacze :P ) dodam też, że mam wkłady poduszek z poliuretanu z przodu dolnych ( efekt taki ze drgania przechodzą na całe nadwozie i silnik jest sztywniejszy :D )

msr
12-12-11, 17:20
Te 6 tulejek z poliuretanu to koszt 250 zł + przesyłka czyli około 270 zł. Nie wiem czy się opłaca dorzucać... Dołączę się do pytania kolegi - czy któreś tulejki specjalnie wpływają na twardość auta z tyłu?