Zobacz pełną wersję : 1.6 Ls czy 1.6 Vtec (aerodeck)
Witam.Mam pytanie.Ktory silnik bedzie lepszy do Hondy Civic Aerodeck ? Mam w planach zmiane auta i przymierzam sie do kupienia aerodeck'a poniewaz rodzinka mi sie powiekszyla i potrzebuje czegos wiekszego. Na co zwracac uwage kupujac kombii od Hondy ? Z Gory dzieki za OPD I pozdrawiam.
troche mały bagażnik, jak włoże wózek (gondola) to miejsca zostaje na jedną torbe. Dla przykładu do omegi B ten sam wózek wchodzi bez składania:D
Co do silnika to ja mam d15z8, zrywny i ekonomiczny. Nie widze róznic mocy przy 1.6 (bez vtec). Gazować sie nie opłaca bo cena lpg powala. Ogólnie aero nie rdzewieją i są niezawodne pod względem technicznym. Jak kupiłem wymieniłem rozrząd, hample, przeguby i tłumik. Od tamtej pory (ponad 2 lata) jazda bezawaryjna.
polecam aero z b18c4, sam mam i jako rodzinne auto naprawdę daje rade. Może przy zakupie droższe od innych wersji silnikowych ale ja bym z innym serduchem teraz nie kupił.
nie polecam wersji diesel, za sałbe jak na ta budę przynajmniej wg mnie a i 1,4 nie za bardzo pewnie tez.
Jest sporo aero na forum z przeróżnymi silnikami, poczytaj trochę, popytaj. Spalanie przy normalnej jeździe ok 10l, a jak deptasz to i 12, w trasie ok 8.
Moje pytanie dotyczylo tych dwoch silnikow o ktrorych pisalem wczesniej. Vtec ma podobno 10 km wiecej. Nie wiem ktory jest bardziej oplacalny i ktory mniej awaryjny.