PDA

Zobacz pełną wersję : Piana w chłodnicy!

martinox1
20-05-07, 07:30
Witam! Nie wiem co jest grane! Gdy dodaję gazu na ciepłym silniku z chłodnicy wydobywa mi się piana, jakby to był płyn do mycia naczyń. Nie mam też ogrzewania. A zaczęło to się dziać od momentu gdy mechanik uszczelnił mi pompę wodną bo przeciekała na uszczelce. Mam ją od pół roku więc szkoda wyrzucać kasy na nową. I od tej naprawy wszczystko zaczęło się paprać, płyn sie pieni i nie mam ogrzewania. Co to może być?

Balonek
20-05-07, 10:54
na moje oko to masz uszkodzona uszczelke pod glowica gdyz kompresja najprawdopodobnie dostaje sie do ukladu chlodzenia robiac piane albo mechanika spapral robote i puszcza na pompie.... obstawiam glowice... sprawdz stan oleju w silniku gdyz plyn jakims cudem moze sie dostawac do oleju w silniku... szkoda serducha lepiej sie tym zajmij ;) a grzanie??? nie mam pojecia a nadmuch chodzi????

martinox1
20-05-07, 16:52
Nadmuch działa. Stało się tak od chwili gdy mechanik uszczelnił tą pompę. Chyba to jest od tego.

malarz84
20-09-07, 16:36
uszczelka pod głowicą, poprostu sa jakies "przedmuchy" miałem poodobnie w starej hondzie - po jakiejs bardzo dynamicznej jezdzie ale V-max przez dluzszy czas przybywalo mi płynu na tyle ze kipiał zbiorniczkiem wyrównawczym - niby nic dziwnego ale nie powinno tak byc ze az mi kimi skoro wczesniej poziom byl idealny.

kosz tywmiany uszczelki z robocizna ok 350-400zł ale spokój bedzie do konca zycia :)

dwupak
20-09-07, 22:18
Troszkę dziwne to ogrzewanie jakby zapowietrzone....
Co do uszczelki to zgadzam sie z poprzednikami ja u siebie w D15b8 jak wkręcałem na 5-6 tys. to miałem fontannę na 0,5m więc nie masz najgorzej. ;)

Lcfr
20-09-07, 22:57
dziwne tylko, ze wszytko po ingerencji mechaniora...
moze cos namieszał przy tej pompie?
czym uszczelniał?