PDA

Zobacz pełną wersję : Nadkola tył

pp89
08-12-11, 15:56
Warto takie coś z allegro zamontować? --> http://moto.allegro.pl/nadkole-nadkola-honda-civic-91-95-95-01-tyly-i1942017056.html
Do civic Vgen na tył nie było z tego co kojarzę oem nadkoli.
Bo chodzi o to że szum wody jak jest mokro jest dość intensywny i nie wiem czy takie plastikowe nadkole zlikwidowałoby to.

Ma może ktoś? Jak ze spasowaniem?

A czy u Was też szumi powietrze przy środkowym słupku? Nie jest to jakoś mocno, ale zauważalnie. Patrzyłem na uszczelki, po stronie kierowcy jest tak sobie, ale od pasażera przylega ładnie a szumi tak samo.

Provokator
08-12-11, 16:41
takie rzeczy kupuj w sklepie tam gdzie sa reperaturki itp

mozesz zniwelowac ten problem poprzez wygluszenie nadkoli i bagaznika matami bitumicznymi

arko_go
08-12-11, 17:02
Witam!
Kupiłem latem takie nadkola i zamontowałem. Wcześniej robiłem generalną konserwację (nawet w środku). Nadkola te nie bardzo pasują. Potrzebny do tego jest palnik (butla turystyczna z palnikiem za 20zł). Opalasz doginasz w miejscach gdzie to nie pasuje a nie bardzo pasuje. Oczywiście wcześniej nadkola wyczyściłem pomalowałem i zakonserwowałem dość solidnie. nadkola same przykręciłem na ocynkowanych wkrętach i zalepiłem klejem do szyb. Od rantu jak zostaną szczeliny to tak samo można zrobić. Generalnie ciszej.

Apropo szumu wiatru. Mam to samo w ej9 tylko przy przednim słupku i mnie wkurza okropnie. Chyba ten typ tak ma.

wodzu89
08-12-11, 18:41
A czy u Was też szumi powietrze przy środkowym słupku? Nie jest to jakoś mocno, ale zauważalnie. Patrzyłem na uszczelki, po stronie kierowcy jest tak sobie, ale od pasażera przylega ładnie a szumi tak samo.

MAm u siebie tak samo w ek4. Nie pomogła ani wymiana uszczelek, ani założenie owiewek...