gregor1230
07-12-11, 20:46
Panowie mam problem. Byłem już na 2 warsztatach i mam już dość. Wymienione sworznie dolne oraz gumy z łozyskami przy kielichach (kayaba), a problem nadal wystepuje. Okazało się , że komplet przy kielichach wymieniłem na darmo :(. Opowiem może co się dzieje. Skręcam koła w lewo i wsteczny jak mocno puszczę sprzęgło to jest łupnięcie w prawej stronie. Później juz tego nie da się powturzyć jak łupnie. Podjeżdżając pod malutki krawężnik z niewielką prędkością łupnięcie w prawej stronie z przodu. Podjazd pod próg zwalniający - łupnięcie słyszane centralnie. Dodam , że czerpaki nic nie wykazują według specjalistów. Nierówności poprzeczne łupanie i skrzypienie, na kostce tylko gruchotanie ale tylko gdy jest większa wyrwa. Wątpię żeby była to kolumna bo to z prawej strony i przebieg to 116 tys km. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wymiana gum stabilizatora - proszę o sugestie.
Również przy ruszaniu do przodu czy do tyłu słychać szczykanie z kół i też nie wiem czego to jest wina - dodam że przeguby na skręcie nie wydają znanego dźwięku. Przy skręcie kierownicą w miejscu też są dziwne dźwięki takie trytrytry.
Również przy ruszaniu do przodu czy do tyłu słychać szczykanie z kół i też nie wiem czego to jest wina - dodam że przeguby na skręcie nie wydają znanego dźwięku. Przy skręcie kierownicą w miejscu też są dziwne dźwięki takie trytrytry.