Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zalany pilot od auto alarmu

arburs
05-12-11, 10:28
Przypadkiem wyprałem pilota...nie działa :o nie udało mi się wyjąć bateri po zalaniu bo nie moge go otworzyć , śrubokręt zamiast go przekręcać to ścina plastik i niszczy "gwint", zreszta po zamoczeniu leżał 2h na kaloryferze i nie działał więc teoretycznie i tak bym go nie odratował .. co dalej ? był to mój jedyny pilot a nie ukrywam że nie chce mi się za każdym razem otwierać i zamykać z kluczyka - słyszałem że trzeba jakiś moduł wymienić ale nie wiem jaki i jak się do tego zabrać. I najważniejsze - jakie są koszta i czy można samemu to zrobić ?

Pozdrawiam

piotrek15
05-12-11, 11:54
Siemka. Kup taki sam pilot i zaprogramuj powinno hulać, a co do otwierania to polecam monetą:)

owsikk
05-12-11, 12:00
Jak masz standardowy alarm i takie piloty
http://allegro.pl/pilot-honda-jazz-cr-v-civic-nowy-i1963890760.html

to kup bo da się go zaprogramować do Twojego auta, żadnego modułu nie trzeba wymieniać. Instrukcję mogę Ci wysłać na prv.

Swoja drogą, jakbyś rozebrał pilota i podrzucił do punktu napraw telefonów komórkowych to jest szansa go odratować. Myjka ultradźwiękowa i alkohol izopropylowy w pierwszej kolejności.

Chociaż 89zł za nowy pilot to też nie majątek :)

arburs
05-12-11, 12:37
Dzięki za patent z monetą - sprawdzę jak wróce z pracy, a co do opcji z programowaniem to jeśli się nie uda oczyścić w punkcie z komórkami to prosiłbym Cię o wysyłkę tej instrukcji , myslisz że jak dostane pilota z guzikiem z klapą to bagażnik tez się będzie otwierał :) byłoby nieźle :) mejla wyśle Ci na priv.

owsikk
05-12-11, 13:06
Dzięki za patent z monetą - sprawdzę jak wróce z pracy, a co do opcji z programowaniem to jeśli się nie uda oczyścić w punkcie z komórkami to prosiłbym Cię o wysyłkę tej instrukcji , myslisz że jak dostane pilota z guzikiem z klapą to bagażnik tez się będzie otwierał :) byłoby nieźle :) mejla wyśle Ci na priv.

He he, no nie byłbym ego taki pewien. Będzie się otwierać jak se siłownik dodatkowy zamontujesz ;-)

Czyszczenie w punkcie z komórkami polega na wymyciu resztek wody które powodują zwarcie oraz wymycie styków. Instrukcję podeślę, no problem.

arburs
05-12-11, 13:44
dobra , postaram się go otworzyć i podrzucić do punktu, jak nie da rady ( a pewnie tak będzie ;] ) to czekam na instrukcje i bede się bawił z nowym pilotem - na szczęście był identyczny.

piotrek15
05-12-11, 19:48
Poczytaj, jest tam instrukcja programowania pilota http://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=861

owsikk
05-12-11, 21:15
Poczytaj, jest tam instrukcja programowania pilota http://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=861

Widzę, że kolega mnie ubiegł :) moja instrukcja wygląda bardzo podobnie

Aby zaprogramować pilota musisz mieć pod ręką wszystkie piloty które chcesz żeby działały z tym samochodem. Inne które były zaprogramowane np. taki który miałeś ale zgubiłeś zostaną wykasowane z pamięci. Maksymalnie można zaprogramować 3 piloty.

arburs
12-12-11, 18:40
Pilot po kilku dniach leżenia zaczął działać ;] ale dzięki za info jak to zrobić , w zasadzie prosta sprawa.

Pzdr