PDA

Zobacz pełną wersję : Nie działa pompa paliwa co robić??

mateos20
04-12-11, 19:03
Witam mam problem z pompą paliwa, gdyż jej wcale nie słychać i paliwo nie dociera do filtra, co może być przyczyną??:mad:

nikog0
04-12-11, 19:30
1. Bezpiecznik
2. Przekaźnik
3. Zepsuta pompa paliwa

Ściągnij manual i sprawdź przekaźnik, sprawdź też bezpiecznik, jest to chyba ten po prawej gdzie są dwa koło siebie w podnóżku (nie wiem który) przy lewej nodze kierowcy.

gromek86
05-12-11, 21:10
przekaznik pompy mozna wyslyszec po przekreceniu kluczyka w pozycje odpalenia, jezeli nie "tyka" to przekaznik do wymiany,

jezeli jezdzi na gazie to pompa sie zatarła :)

mateos20
06-12-11, 20:52
No ok już pompa działa, tylko teraz nie wiem jak sprawdzić wtryski bo auto długo stało i nie odpala, iskra jest bo nie dawno wymieniałem cewke.

nikog0
06-12-11, 21:49
a samodiagnostyka (mrugnięcia lampki MIL) nie daje odpowiedzi?

Wtryskiwacz któryś możesz wykręcić i zobaczyć czy "sika" podczas kręcenia np. Jeśli nie działają to raczej wszystkie, wiec obojętne którego sprawdzisz.

No ok już pompa działa, tylko teraz nie wiem jak sprawdzić wtryski bo auto długo stało i nie odpala, iskra jest bo nie dawno wymieniałem cewke.

mateos20
07-12-11, 16:25
Już ok, przełożyłem całą listwe z wtrychami z "dawcy" i jest git :) zapala ale pompa wspomagania daje o sobie znać i raczej już będzie wyć cały czas. Odpowietrzyłem układ chłodzenia, termostat się otworzył ciepłe powietrze idzie do kabiny, także.. jeszcze pozostaje wymiana rozrządu, jakiej firmy kupić ten rozrząd??