Zobacz pełną wersję : Piszczące hamulce
Cześć
Jakieś 3 tysiące kilometrów temu wymieniałem tarcze i klocki w moim civic'u. Tarcze to brembo a klocki ferrodo. I mam taki problem że od samego początku piszczą przy hamowaniu. Myślałem że to się dotrze i przestanie. Ale jest cały czas tak samo. Co to może być ?
wyjmij klocki oczyśc i załóż i doceraj dalej ;)
Smarowałem przed założeniem smarem miedzianym w miejscu prowadnic dlatego dziwi mnie że piszczą
niektore zestawy juz poprostu tak maja ze piszcza i nic z tym nie zrobisz.
tarczy ci przypadkiem nie rysuje -może za twarde klocki
Ferodo za twarde buehehe
Ja bym powiedzial, ze ten typ tak ma, chociaz Premiery rzadko piszcza, to juz w DS Perf czy DS2500 nie wspominajac o DS3000 piszczenie jest najnormalniejsze w swiecie.
brecki i boshe piszcza, ale sam jezdze na takich ferodo i nie zdazylo mi sie zeby piszczaly.
moze akurat ten zestaw tak ma ;)
Ja mam Brembo+Ferodo DS i piszcza. Zawsze. Juz tak maja najwidoczniej
Ja mam Brembo+Ferodo DS i piszcza. Zawsze. Juz tak maja najwidoczniej
DS to zadna nowosc, ze piszcza, nie powinny piszczec Premiery.
W sprzedaży dostępna jest specjalna pasta. Wyciągasz klocki, smarujesz powierzchnię styku klocka z tłoczkiem/zaciskiem, czekasz aż pasta się zwulkanizuje i zakładasz ponownie. Zazwyczaj pomaga.
nie wiem jakim cudem pasta na powierzchnie styku klocka z tloczkiem ma pomoc na piszczaca okladzine.
Pomiędzy tłoczkiem a klockiem powstaje elastyczna, gumowata warstwa, która tłumi drgania klocka a tym samym ogranicza pisk. U mnie pomogło.