Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Gałka od Fabii?

manik
17-05-07, 17:57
Wie ktoś może czy gałka od Skody Fabii podejdzie do V gen. Kiedyś gdzies widziałem że ktoś miał zamontowaną w Civic i marzy mi sie taka sama, może już ktoś ma taka, Nie wiem czy trzeba coś przerabiac a nie chce w ciemno kupowac. Link do gałeczki http://moto.allegro.pl/item194366579_nowy_komplet_skoda_fabia_100_skora_o kazja_.html

tomi
17-05-07, 19:31
marzy mi sie taka sama
Ziom jak to ci sie marzy galka od skody ??? :bicie: przeciez sa ładne gałeczki sparco skunka i inne ala type r

manik
17-05-07, 19:47
JAKOS NIE ZNALAZLEM TAKIEJ KTORA BY MI SIE TAK SPODOBALA, PEWNIE ZE BYM CHCIAL TAKA SAMA ALE NIE SKODY,ALE TAKIEJ NIGDZIE NIE ZNALAZLEM, POPROSTU TA MI SIE PODOBA, I CHCE SIE DOWIEDZIEC JAK JA ZAMONTOWAC, BO WIDZIALEM JUZ TAKA W HONDZIE, A TO ZE JEST TO GALKA SKODY WCALE MI NIE PRZESZKADZA BO JAKOSC WYKONANIA TEJ GAłKI JEST NA B. WYSOKIM POZIOMIE I TO SIE CHYBA LICZY

raMMzes
17-05-07, 19:57
I CHCE SIE DOWIEDZIEC JAK JA ZAMONTOWAC

Musisz wyłaczyć CapsLock, potem zdjąć obecną gałkę wraz z mieszkiem i zamienić je z tym, co kupisz. Nie powinno być problemu, chociaż faktem jest, że nigdy czegos takiego nie robiłem :bicie:

Wszystkie gałki montuje się bardzo podobnie - poradzisz sobie, pytanie tylko, czy jest sens wydawać 100zł jeśli za podobną kwotę na pewno znajdziesz bardziej, ekhemm, odpowiednią część...

prz3mo
17-05-07, 20:48
przeciez sa ładne gałeczki skunka

....w równie ładnych cenach :D
Wyglad gałki to kwestia gustu, jak mu sie podoba ta ze Skody to dlaczego nie ? :)

Qukie
17-05-07, 21:06
jak mu sie podoba ta ze Skody to dlaczego nie ? :)

Ponieważ wsteczny jest w złym miejscu?

prz3mo
17-05-07, 21:08
jak mu sie podoba ta ze Skody to dlaczego nie ? :)

Ponieważ wsteczny jest w złym miejscu?

Poniewaz to jego auto i moze zrobic z nim co chce...
EOT jak dla mnie w tej kwestii, bo o gustach sie nie dyskutuje.

manik
17-05-07, 22:21
heh, wsteczny wydaje mi sie zostaie dalej w tym samym miejscu, skyrzyni przerabiac nie chce :d . Owszem sa fajne gałki które mi sie podobaja np ta http://moto.allegro.pl/item196161847_galka_momo_combat_evo_n_folia_tec_ra id_sparco.html ale cena jest jak dla mnie powalajaca,jesli chodzi o gałke. Kumpel ma fabie wlasnie z ta galka ktore chce i naprawde jest super a to ze wsteczny jest narysowany gdzie indziej to akurat mi nie przeszkadza, ja pamietam gdzie jest w moim aucie wsteczny :d

A moze cos polecicie? W podobnym stylu do tej z Fabii

maslom
17-05-07, 23:41
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=380685&sid=4177d3d5a6feb8edcdbc832cdfa090d3#380685

trafilem zupelnie przypadkowo, ala type R 55zl/szt.

p0lish
18-05-07, 07:44
ta od skodziaka super wyglad a metalowa gała to imho pomyłka..... zimą rece przymarzaja zanim sie furak nagrzeje

kurgan
18-05-07, 09:20
z boku ta galka wyglada jak wacek+wsteczny nie tam gdzie trzeba. fajna, ale nie dla mnie. jego autko jego kredki :))

Efyr
18-05-07, 10:11
W Lagunie ojciec sseryjnie ma podobną, tyle, że aluminium jest matowe, nie na połysk, co mi się wydaje lepiej wygląda. I tam chyba wsteczny w dobrym miejscu