PDA

Zobacz pełną wersję : antena CB Triflex

KORVAX
02-12-11, 22:54
Witam, miał ktoś z Was do czynienia z antenką Sirio Triflex? czy montaż w naszych civicach nie przysparza większych problemów?

walusb
02-12-11, 23:45
Witam jak masz zamiar zamontować zamiast oryginalnej to nie da rady . Niestety nie zasłonisz otworów po śrubach

Pustynniak
07-12-11, 18:36
hej
pracuje w serwisie z cb radiami itp. osobiście odradzam tą antene ona łączy radiówke cb oraz tel kom. Jak cos potrzebuje to się odezwi może coś taniej się uda załatwić

pozdro

KORVAX
07-12-11, 22:22
właśnie problem w tym że potrzebuję takiej anteny na radio i CB, a z tego co znajomi mówią, taka triflex spisuje się całkiem nieźle, wiadomo że nie ma jakiegoś mega zasięgu, ale jest wystarczający. Problem tylko może wystąpić podczas montażu... :/

walusb
07-12-11, 23:09
niestety zobacz w tym manualu strona 1205 masz montaż anteny
http://rapidshare.com/files/403642392/AERO98.pdf.html
a poza tym triplex jest raczej anteną na tył dachu i z przodu wygląda raczej śmiesznie
osobiście nie znam antenki która pasuje w to konkretne miejsce (12 lat praktyki w car audio i cb)

kyzer
09-12-11, 20:45
Jako,że też pracuje w serwisie zajmującym się cb (co prawda moja specjalność to monitoring samochodowy) zgadzam się co do opini,że jak coś jest do wszystkiego..
i,że śmiesznie wygląda z przodu bo miałem triflexa w renault 19 zamiast przedniej i troche jak jednorożec ;) i powinno się ją montować z tyłu.
Co do jazdy na tym to radio słabsze i zasięg cb też ale powiem Wam,że dawało to rade, ja spodziewałem się dużo gorszych efektów dlatego byłem zadowolony.

comatose
09-12-11, 21:43
Olej te małe antenki, strzel sobie na klapę jakieś sirio ml145 albo innego megawatta i będzie gitara :D