Zobacz pełną wersję : antena CB Triflex
Witam, miał ktoś z Was do czynienia z antenką Sirio Triflex? czy montaż w naszych civicach nie przysparza większych problemów?
Witam jak masz zamiar zamontować zamiast oryginalnej to nie da rady . Niestety nie zasłonisz otworów po śrubach
Pustynniak
07-12-11, 18:36
hej
pracuje w serwisie z cb radiami itp. osobiście odradzam tą antene ona łączy radiówke cb oraz tel kom. Jak cos potrzebuje to się odezwi może coś taniej się uda załatwić
pozdro
właśnie problem w tym że potrzebuję takiej anteny na radio i CB, a z tego co znajomi mówią, taka triflex spisuje się całkiem nieźle, wiadomo że nie ma jakiegoś mega zasięgu, ale jest wystarczający. Problem tylko może wystąpić podczas montażu... :/
niestety zobacz w tym manualu strona 1205 masz montaż anteny
http://rapidshare.com/files/403642392/AERO98.pdf.html
a poza tym triplex jest raczej anteną na tył dachu i z przodu wygląda raczej śmiesznie
osobiście nie znam antenki która pasuje w to konkretne miejsce (12 lat praktyki w car audio i cb)
Jako,że też pracuje w serwisie zajmującym się cb (co prawda moja specjalność to monitoring samochodowy) zgadzam się co do opini,że jak coś jest do wszystkiego..
i,że śmiesznie wygląda z przodu bo miałem triflexa w renault 19 zamiast przedniej i troche jak jednorożec ;) i powinno się ją montować z tyłu.
Co do jazdy na tym to radio słabsze i zasięg cb też ale powiem Wam,że dawało to rade, ja spodziewałem się dużo gorszych efektów dlatego byłem zadowolony.
Olej te małe antenki, strzel sobie na klapę jakieś sirio ml145 albo innego megawatta i będzie gitara :D