PDA

Zobacz pełną wersję : [D14Z4] Wymiana pasków.

raq22100
02-12-11, 16:57
Witam,

najwyższy czas, aby powymieniać paski w mojej 12 letniej Hani :E Oczywiscie, oprocz rozrzadu, byl jzu wymieniany.. I teraz pytanie, jakie ja mam paski?;D Rozumiem ze to juz najwyzszy czas aby je wymienić, bo na ssaniu juz cos piszczy... Jakiej firmy najlepiej kupować? Wymienic juz wszystkie?

pzdr,

lar
02-12-11, 17:20
ja mam contitech, 2 lata jeżdżę i na razie wszystko ok. paski nie są drogie wiec jak juz wymieniać to wszystkie za jednym zamachem. Instrukcja jak wymieniać jest w manualu albo w sam nprawiam. pozdro

sivy
02-12-11, 17:28
gates,bando,sun wszystkie są okey

Poll
02-12-11, 17:45
Nie zwlekaj z paskami ; ) U mnie jeden piszczał co jakiś czas,a po wymianie był porwany do połowy grubości ; )

straznik
03-12-11, 00:57
ja wymienilem na oryginalne. cena wysoka bo ok 300 zl za wszystkie. Jednakze skoro poprzednie wytrzymaly 10 lat i nic im nie było (wymienilem bo uznalem ze sa juz stare choc objawow zadnych nie bylo) uwazam ze warto zrobic raz a dobrze. Jesli Cie to interesuje sprawdze jaka dokladnie byla to cena i postaram sie przeczytac co na nich jest napisane.

sucharek
03-12-11, 08:18
ja tez jeszcze nie wymienialem od nowosci ale nie widac potrzeby :) w sumie to z godzina roboty

raq22100
03-12-11, 13:20
@straznik
Jesli to nie problem to podaj :)

W takim razie jeszcze mam pytanie, czy warto wlasnie doplacac do oryginalnych? Czy nie ma sensu i lepiej kupic ktorych z tych które kolega podal wyzej?

pozdrawiam ;)

Szczur[R]
03-12-11, 16:20
@straznik
Jesli to nie problem to podaj :)

W takim razie jeszcze mam pytanie, czy warto wlasnie doplacac do oryginalnych? Czy nie ma sensu i lepiej kupic ktorych z tych które kolega podal wyzej?

pozdrawiam ;)

Honda nie robi pasków, więc pewnie oryginały są gates / mitsuboshi

sucharek
03-12-11, 16:37
dokladnie

nikog0
04-12-11, 15:20
Jeśli nie są poszarpane, to daj sobie spokój z wymianą... chyba że masz nadmiar kasy i nie masz co z nią robić :) jak się zerwie pasek, to nic się nie dzieje , chyba że to od alternatora, to wtedy faktycznie daleko nie zajedziemy...
więc jeśli zmieniać, to tylko od alternatora.
Inna sprawa, kiedy paski wykazują zużycie, pęknięcia itp, wtedy zmieniać.

reXio
04-12-11, 15:26
Moje paski maja 16 wiosen i nic im nie dolega.