Zobacz pełną wersję : [D14Z4] Wymiana pasków.
Witam,
najwyższy czas, aby powymieniać paski w mojej 12 letniej Hani :E Oczywiscie, oprocz rozrzadu, byl jzu wymieniany.. I teraz pytanie, jakie ja mam paski?;D Rozumiem ze to juz najwyzszy czas aby je wymienić, bo na ssaniu juz cos piszczy... Jakiej firmy najlepiej kupować? Wymienic juz wszystkie?
pzdr,
ja mam contitech, 2 lata jeżdżę i na razie wszystko ok. paski nie są drogie wiec jak juz wymieniać to wszystkie za jednym zamachem. Instrukcja jak wymieniać jest w manualu albo w sam nprawiam. pozdro
gates,bando,sun wszystkie są okey
Nie zwlekaj z paskami ; ) U mnie jeden piszczał co jakiś czas,a po wymianie był porwany do połowy grubości ; )
ja wymienilem na oryginalne. cena wysoka bo ok 300 zl za wszystkie. Jednakze skoro poprzednie wytrzymaly 10 lat i nic im nie było (wymienilem bo uznalem ze sa juz stare choc objawow zadnych nie bylo) uwazam ze warto zrobic raz a dobrze. Jesli Cie to interesuje sprawdze jaka dokladnie byla to cena i postaram sie przeczytac co na nich jest napisane.
ja tez jeszcze nie wymienialem od nowosci ale nie widac potrzeby :) w sumie to z godzina roboty
@straznik
Jesli to nie problem to podaj :)
W takim razie jeszcze mam pytanie, czy warto wlasnie doplacac do oryginalnych? Czy nie ma sensu i lepiej kupic ktorych z tych które kolega podal wyzej?
pozdrawiam ;)
@straznik
Jesli to nie problem to podaj :)
W takim razie jeszcze mam pytanie, czy warto wlasnie doplacac do oryginalnych? Czy nie ma sensu i lepiej kupic ktorych z tych które kolega podal wyzej?
pozdrawiam ;)
Honda nie robi pasków, więc pewnie oryginały są gates / mitsuboshi
Jeśli nie są poszarpane, to daj sobie spokój z wymianą... chyba że masz nadmiar kasy i nie masz co z nią robić :) jak się zerwie pasek, to nic się nie dzieje , chyba że to od alternatora, to wtedy faktycznie daleko nie zajedziemy...
więc jeśli zmieniać, to tylko od alternatora.
Inna sprawa, kiedy paski wykazują zużycie, pęknięcia itp, wtedy zmieniać.
Moje paski maja 16 wiosen i nic im nie dolega.