PDA

Zobacz pełną wersję : wyświetlacz a RDS

gancio
17-05-07, 11:17
Witam!
Krótkie pytanko. Czy da się ustawić radio w Civic 2004 FL 5D tak aby RDS pokazywał informacje a nie tylko częstotliwość stacji? Pokazuje info tylko w przypadku naciśnięcia jakiegokolwiek przycisku, nawet pokrętła głośności a potem znów tylko częstotliwość. Wiem że nie wszystkie stacje nadaja RDS ale np ZETka tak.
I co to jest AF - w instrukcji nie ma opisu co ta funkcja daje.

[ Dodano: Pią 25 Maj, 2007 ]
zrobione!
gdyby ktoś miał podobny problem a chciał żeby mu RDS hulał non stop to: przy włączonym radiu naciskamy na 2 sek. włącznik radia (volume) a potem nr stacji 5 tak aby zegar był wyłączony (clock off).
udało mi sie to ściągnąć z instrukcji z Hondy City , z tym że tam naciskamy nr stacji 2.

Mr_Harry
26-05-07, 14:23
Napisz proszę skąd tą instrukcję można zassać, bo nie mam żadnej do radia, może coś wyczytam.

Putin
26-05-07, 20:29
Witam!
Krótkie pytanko. Czy da się ustawić radio w Civic 2004 FL 5D tak aby RDS pokazywał informacje a nie tylko częstotliwość stacji? Pokazuje info tylko w przypadku naciśnięcia jakiegokolwiek przycisku, nawet pokrętła głośności a potem znów tylko częstotliwość. Wiem że nie wszystkie stacje nadaja RDS ale np ZETka tak.
I co to jest AF - w instrukcji nie ma opisu co ta funkcja daje.

[ Dodano: Pią 25 Maj, 2007 ]
zrobione!
gdyby ktoś miał podobny problem a chciał żeby mu RDS hulał non stop to: przy włączonym radiu naciskamy na 2 sek. włącznik radia (volume) a potem nr stacji 5 tak aby zegar był wyłączony (clock off).
udało mi sie to ściągnąć z instrukcji z Hondy City , z tym że tam naciskamy nr stacji 2.

nie czaje :/ przy włączonym radiu nacisnąć trzeba na 2s. włącznik radia, tym samym radio sobie wyłącze. Włącznik i wyłącznik radia to ten sam przycisk. Możesz jaśniej?

kap21
26-05-07, 21:16
Wystarczy wcisnac i przytrzymac maly przycisk ustawiania zegarka i mamy podczas sluchania radia RDS ale nie mamy zegarka i na odwrot. ;)

Putin
31-05-07, 11:16
OK! zrobione RDS wreszczie działa, gancio dzięki ;)