PDA

Zobacz pełną wersję : d15z6 szarpie

mlodyxx
01-12-11, 21:54
witam obiaw jest taki na kazdym biegu jak przechodzi 3tys rpm zaczyna sie kangur ;p zlapie 4tys dokladnie to moze 3900 i dalej ciagnie rowno ponizej 3 tys tez jest w miare normalnie a miedzy 3 a 4 tys jest cos takiego ciagnie przestaje ciagnie przestaje ciagnie i jedzie dalej dobrze coz to moze byc silnik sam w sobie jest ok na wolnych chodzi rowno jak zegarek pali na dotyk tylko to szarpanie mnie irytuje help ;p

karas
02-12-11, 13:42
czy ten objaw wystepuje na wszystkich biegach ? np na 1 biegu tez?
czy ten objaw występuje jak delikatnie operujesz gazem czy tez jak od razu dasz w podłogę np od 2 tys obrotów do 7
między 3 a 4 tys obrotów jest przejscie silnika z trybu 12 zaworowego na 16 zaworowy ( vtec) przy czym na 1 biegu auto caly czas jedzie na 16 V takze może cos z zaworkiem vtec jest nie ok

mlodyxx
03-12-11, 16:13
jast tak jak dam lekko gazu i czekam az sie powoli wkreci to jest w miare alee jak np wcisne mu odrazu z pol to szarpie robilem takie cos v teca na krotko idzie plynnie od 1tys do 7 robilem tez tak ze odlaczylem vteca tez nie szarpie jest ok podlaczylem tez k ontrolke pod zawor wlacza mi go przy 3 tys chyba ze powoli sie rozpedzam to z 3,5 prad na zaworze jest caly czas moze i masz kolego racje tak jakby sie zawor przycinal i by zalaczalo i puszczalo tylko troche mnie to dziwi ze to za kazdym razem szarpie identycznie zlapie mula pojedzie zlapie mula pojedzie i4tys i ogien na tloki ;D i w tym momencie co zamula i zaczyna jechac jest zawsze przy tych samych obr z dokladnoscia co do 100rpm pozycze od kolegi zawor i zobacze jakby ktos jeszcze mial jakies pomysly to chetnie sprobuje

jasiek09
03-12-11, 19:03
Ja zainteresowałbym się elektryką a dokładniej kopułka i palec.

mlodyxx
04-12-11, 14:35
swiece kopulka palec i przewody wymienilem zobacze co bedzie tylko dziwi mnie to ze tylko w tym przedziale obrotow mi sie to szarpanie robi ale wymiana nie zaszkodzi chociaz jedno bedzie pewne