PDA

Zobacz pełną wersję : Przewody paliwowe / hamulcowe

ratyo
01-12-11, 13:05
Witam,

mam nadzieję, że to będzie odpowiedni dział, skoro jest obija się o przewody hamulcowe. Konkretnie w tym momencie chodzi mi o paliwowe.

Otóż do wymiany mam wszystkie przewody pod autem, ponieważ są skorodowane. Zamówiłem w Inter Cars przewód miedziany w oplocie PCV fi 8mm, który ma służyć za przewody paliwowe. Na racingforum znalazłem taką wypowiedź:

Przewód miedziany do LPG kupuję zawsze w InterCars. 8mm, powlekany PCV, dostępny w kawałkach po 10m, czyli w sam raz na auto, jeśli występuje powrót do baku. Do tego elastyczny gumowy, zbrojony, specjalny do benzyny. Też z IC. Kilka cybantów i spokój. Sporo aut już tak poskładałem, nikt nie narzeka

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, czy ten elastyczny, gumowy, zbrojony przewód również będzie mi potrzebny? Znalazłem coś*takiego na Allegro:
http://allegro.pl/przewody-paliwowe-rozne-srednice-tanio-i1940327054.html

Jestem po prostu w dużej rozterce, ponieważ mam dostarczyć do swojego mechanika takie przewody i o ile te zamówione są na pewno, to nie wiem wiem, czy jeszcze jakieś złączki, obejmy itp są potrzebne do montażu. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii, prosiłbym o pomoc, ponieważ sprawa jest dość pilna.

Na koniec jeszcze pytanie, przewód zamówiony w Inter Cars ma fi 8mm, mechanik mnie uczulił, że te przewody możliwe, że mają różną średnicę (7, 8 mm), czy będzie to jakiś problem, przy wymianie?

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

kenny
01-12-11, 14:52
IMHO mechanior sam powinien ogarnąć takie pierdoły jak cybanty itd. On wie najlepiej co i jak. Najwyżej doliczy do rachunku parę zł.

ratyo
01-12-11, 15:39
Z tym się liczę, bardziej chodzi o same przewody. Jestem pewien, że ten w oplocie PCV fi 8mm będzie ok, ale czy prócz tego jeszcze jakiś inny, czy też o innej średnicy będzie potrzebny?